Speels & Smakelijk: kebabspiezen

Speels & Smakelijk: kebabspiezen

Deze vrolijk gekleurde kebabspiezen zijn een leuke manier om kinderen groente te laten eten. Door de spiesjes te roosteren in de oven, wordt de groente heerlijk zoet van smaak. Laat je kinderen zelf de gehaktballetjes draaien en de spiesjes rijgen. Dat vinden ze geweldig!

Is het mooi weer? Bereid de kebabspiezen dan lekker buiten op de barbecue.

Hoofdgerecht voor 4 personen – 15 minuten + 20 minuten onder de grill of op de barbecue

Ingrediënten voor 4 spiesjes

Voor de gehaktballetjes (8 stuks)

  • 160 g rundergehakt
  • 2 enkele cream crackers, fijngemalen tot kruimels
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1/3 ei, losgeklopt
  • Zout en peper uit de molen
  • 1 el olijfolie

Verder

  • 1/2 groene, 1/2 gele en 1/2 rode paprika, in middelgrote stukken gesneden
  • 8 champignons
  • 1 rode ui, gehalveerd en losgehaald

Verder nodig
4 spiezen, braadslee met rooster, vel bakpapier

Bereiding
Verwarm de ovengrill voor. Bekleed de braadslee met een vel bakpapier en zet het rooster er bovenop.

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Draai er acht middelgrote gehaktballetjes van. Rijg om en om stukjes paprika, champignons, rode ui en gehaktballetjes aan de spiezen. Verdeel alle ingrediënten over 4 spiezen.

Leg de spiezen op het rooster en zet ze circa 8 minuten onder de hete grill.

Draai ze dan om en grill nog circa 8 minuten verder, of totdat het gehakt gaar is maar nog wel sappig.

Serveer de spiezen met een lekkere salade en een mandje stokbrood.

Speels & Smakelijk: kebabspiezen

Eet smakelijk!

Comments

  1. Mmmm, ik kan niet wachten tot de eerste bbq van het jaar! :O

Speak Your Mind

*