Speels & Smakelijk: Macaroni-frittata

Speels & Smakelijk: Macaroni-frittata

Dit is een ontzettend makkelijk en leuk kinderrecept dat tevens ideaal is om etensrestjes uit de koelkast mee op te maken. Restjes tomatensaus, een verdwaald stukje paprika of prei, een geopend blikje mais: je mag het allemaal gebruiken voor deze feestelijke macaroni-frittata’s. Ze worden er alleen maar kleurrijker en smakelijker van! Omdat ik geen restjes groenten meer in de koelkast had liggen, trok ik een blikje wortels en doperwten open om ernaast te serveren, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in de frittata stoppen. Overgebleven frittata’s kun je de volgende dag koud in de broodtrommel stoppen of even opnieuw in de oven opwarmen. In de zomer gaan ze mee in de picknickmand. Heerlijk!

Ingrediënten voor 12 cupcakes

  • circa 300 g gekookte macaroni (=ongeveer 100 g ongekookte macaroni)
  • 6 eieren
  • Klein stukje chorizo, in hele kleine blokjes gesneden
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper uit de molen
  • Eventueel gekookte, of (klein gesneden) rauwe groenten naar keuze

Frittata-cupcakes-8971

Verder nodig
Cupcakebakvorm, papieren cupcakevormpjes, kom

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met de papieren vormpjes.

Meng in een kom de eieren, macaroni, chorizo en peterselie en breng licht op smaak met zout en peper (pas op met het zout, want de chorizo is ook zout). Roer door elkaar en verdeel dit mengsel over de papieren vormpjes. Bak circa 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat het ei gestold is.

Serveer de macaroni-frittata’s eventueel met wat extra groenten.

Eet smakelijk!

Comments

  1. Leuk!! Ik zou de chorizo vervangen door vegetarische hamblokjes, om het vega te maken 🙂

Speak Your Mind

*