Speels & Smakelijk: tomatenbruschetta

Speels & Smakelijk: tomatenbruschetta

Dit is het favoriete hapje van mij en mijn dochter dat steevast geserveerd wordt in een Italiaans restaurant: tomatenbruschetta. Knapperig geroosterd brood met een subtiele knoflooksmaak en belegd met zoete tomaat en geurende basilicum. Een echte kinderfavoriet!

Eigenlijk is dit een typisch zomergerecht, dat je maakt als de tomaten uit eigen tuin of kas bijna exploderen van zoetigheid en de verse basilicum je neus prikkelt met een intens aroma. Maar niet getreurd, ook met tomaten en basilicum uit de winkel smaakt het magnifiek. Ik gebruik het liefst romatomaten, die zijn lekker vlezig, zoet en stevig.

Hapje of voorgerecht voor circa 4 personen — 10 minuten + 15 minuten in de oven

Ingrediënten

  • Onafgebakken stokbrood
  • 4 grote tomaten
  • Paar takjes verse basilicum, alleen de blaadjes
  • 1 grote teen knoflook
  • Extra vierge olijfolie
  • Witte balsamicoazijn
  • Peper en zout uit de molen

Bereiding

Snijd het brood in middeldikke plakken en rooster ze onder de ovengrill, of in een hete grillpan, totdat ze goudbruin, en knapperig zijn.

Pel de knoflook en halveer het teentje. Wrijf het warme brood in met de opengesneden kant van de knoflookteen en druppel daarna wat olijfolie over het brood.

Was de tomaten en verwijder de steelaanzet aan de onderkant. Knijp het zaad en vocht uit de tomaten (niet te hard knijpen, anders krijg je moes). Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in een kom. Leg een stuk of 6 basilicumblaadjes op elkaar en rol ze strak op. Snijd ze met een scherp mes in smalle repen. Voeg toe aan de tomaten. Breng op smaak met wat olijfolie, azijn en zout en peper.

Beleg de bruschetta met het tomatenmengsel en garneer eventueel met een klein blaadje basilicum. Serveer direct.

Speels & Smakelijk: tomatenbruschetta

Buon appetito!

Comments

  1. Dit is zo fantastisch lekker! Doet me dromen van zuiderse vakanties

Speak Your Mind

*