Makkelijk ontbijt: Spek-eimuffins

Makkelijk ontbijt: Spek-eimuffins

Deze spek-eimuffins waren direct een grote hit toen ik afgelopen week een foto ervan deelde op facebook. Iedereen wilde het recept weten! Grappig, want de bereiding is zo eenvoudig, dat ik eigenlijk helemaal niet van plan was om het te delen. Maar direct na de eerste hap dacht ik daar wel anders over. Wow, wat lekker! Zorg dus dat je er voldoende maakt, want deze rakkers verdwijnen als sneeuw voor de zon! 

Ontbijt voor 3 personen – 5 minuten + 15 minuten in de oven – Paleo proof

Ingrediënten 

  • 3 eieren
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 1 lente-uitje, in smalle ringen gesneden
  • 1 el versgehakte peterselie
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Verder nodig
Cupcakebakvorm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet 3 vormpjes goed in met wat olie. Trek het ontbijtspek voorzichtig uit elkaar, zodat je een lange plak krijgt en bekleed hier het vormpje mee. Zorg dat de vorm helemaal bedekt is met het spek. Verdeel de lente-ui en de helft van de peterselie over de het spek en breek in elk vormpje een ei. Bestrooi het ei met zout en peper en de rest van de peterselie en bak de spek-eimuffins circa 15 minuten in de oven, of totdat het ei gestold is.

Laat ze in het bakblik iets afkoelen en maak de randen en bodem van de muffins dan voorzichtig los met een mesje. Serveer direct.

Makkelijk ontbijt: Spek-eimuffins Makkelijk ontbijt: Spek-eimuffins

Enjoy!

Comments

  1. Kan ik dit receptje ook ergens anders in doen, want ik heb geen cupcakevorm.

    • Hoi Yvonne,

      Zonder bakvorm wordt het lastig Yvonne. Je zou eventueel een klein vuurvast schaaltje kunnen gebruiken, maar een cupcakebakblik is het makkelijkste. Je haalt ze heel voordelig bij de Xenos, Action of Big bazar. 🙂

Speak Your Mind

*