Sperziebonen met spek en ui

Sperziebonen met spek en ui

Deze heerlijke sperziebonen met spek en ui kregen we onlangs als bijgerecht geserveerd in een gezellig Duits restaurant. Gelukkig hoef je er niet speciaal de Duitse grens voor over, want ze zijn supersimpel om te maken!

Bijgerecht voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

  • 500 g sperziebonen
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 4 plakjes ontbijtspek of bacon, opgerold en in smalle repen gesneden
  • Olijfolie
  • Zout en peper

DSC_2553_800x552

Verder nodig
Koeken- of hapjespan met deksel

Bereiding
Was de sperziebonen en verwijder de puntige uiteinden. Kook de sperziebonen beetgaar in een pan met licht gezouten water en spoel ze daarna in een vergiet goed af met koud water, om te voorkomen dat ze verder doorgaren.

DSC_2560_695x600

Vang een kopje van het kookvocht op en bewaar. Laat de sperziebonen uitlekken. Je kunt dit eventueel ook al een dag van tevoren doen.

Verhit een koeken- of hapjespan met wat olie en fruit de sjalot en het spek op laag vuur, totdat het spek begint te kleuren en de sjalot zacht is.

DSC_2580_800x568

Voeg de sperziebonen en een scheutje van het opgevangen kookvocht toe, doe de deksel op de pan en smoor de sperziebonen op laag vuur zachtjes verder, totdat het vocht verdampt is en de sperziebonen door en door warm zijn. Breng eventueel extra op smaak met wat zout en peper.

DSC_2584_800x549

Schep de sperziebonen op een mooie serveerschaal en serveer direct.

DSC_2587_800x501

Eet smakelijk!

Comments

  1. im not the real obama im the real deal

  2. En dan lekker een stukje kip en rijst erbij… Mmmm, heerlijk!

  3. Evelien says:

    Ik doe hier altijd nog een scheut ketjap manis en thaise chilisaus bij! Maakt hem nog net wat lekkerder 🙂

Speak Your Mind

*