Sperziebonen in romige dillesaus

Dit is een snel en makkelijk te maken bijgerecht; sperziebonen in een romige dillesaus. De dillesaus wordt gemaakt van crème fraîche en verse dille en geeft de sperziebonen een heerlijk romige en frisse smaak. 

Bijgerecht voor 2-3 personen

Ingrediënten
400 g sperziebonen
1 flinke el crème fraîche
1 el verse dille, fijngehakt
Zout en peper naar smaak

DSC_9500_800x536

Bereiding
Was de sperziebonen en verwijder de uiteinden.

DSC_9494_800x536

DSC_9490_800x536

Halveer de sperziebonen. Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Kook ze beetgaar.

DSC_9501_715x600

Giet ze af, doe ze terug in de pan en roer de crème fraîche en dille erdoor.

DSC_9512_800x536

DSC_9524_763x600

Warm op laag vuur even zachtjes door. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Wij serveerden de boontjes met mini-gehaktballetjes in à la minute tomatensaus en aardappelquenelles.

Sperziebonen in romige dillesaus

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*