Spicy chiliboter

Dit is niet zomaar een simpele kruidenboter. Deze zelfgemaakte chiliboter geeft namelijk een heerlijke spicy kick aan elk gerecht waarbij je hem serveert. Hij smaakt bijvoorbeeld heerlijk bij geroosterde pompoen, gebakken biefstuk, op een stukje stokbrood, of in de zomer op een sappige maiskolf of over een stukje vlees van de barbecue.

Ingrediënten
50 gram roomboter
1 rode chilipeper, hoe kleiner de peper hoe heter de smaak.
1 el verse tijmblaadjes
Zeezout en peper uit de molen

Bereiding
Haal de boter ruim een half uur van tevoren uit de koelkast zodat hij wat zachter wordt. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en hak de peper heel fijn. Doe eventueel handschoenen aan tijdens het snijden van de peper. Het is namelijk geen pretje als je na het snijden per ongeluk in je ogen wrijft…

Voeg de chilipeper en tijmblaadjes toe een de boter en meng goed door.

Spicy chiliboter

DSC_8019_800x536

Breng op smaak met peper en zout en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Enjoy!

Speak Your Mind

*