Spinazie-risotto met geitenkaas

Spinazie-risotto met geitenkaas

Hoera! Ik heb weer een heerlijk risotto gerechtje voor jullie klaarstaan. Vandaag een variant met spinazie, zachte geitenkaas en zoete maiskorrels. Verrukkelijk! Tja, ik krijg er nu eenmaal geen genoeg van. 🙂 Risotto is lekker, makkelijk om te maken en je kunt er eindeloos mee varieëren. Wat wil een mens nog meer!

Hoofdgerecht voor 3 personen – 40 minuten – geschikt om in te vriezen

Ingrediënten

  • 250 g risottorijst
  • 225 g diepvriesspinazie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 2 kippen- of groentebouillontabletten
  • Klein blikje mais
  • Olijfolie

spinazierisotto-8282

Bereiding
Verhit een ruime hapjes- of braadpan met wat olie en fruit op laag vuur de ui en knoflook aan, totdat ze zacht zijn. Voeg de rijst toe en bak kort even mee.

Verkruimel de bouillontabletten over de rijst, voeg de spinazie toe en voeg zoveel water toe, totdat de rijst net onder staat.

Kook de risotto op laag tot middelhoog vuur zachtjes gaar. Roer regelmatig en voeg steeds opnieuw wat water toe als het vorige is opgenomen. Als de risotto beetgaar is roer je de mais en geitenkaas erdoor en warm even mee.

Zet het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat een minuutje staan. Schep de risotto in diepe borden en serveer.

Spinazie-risotto met geitenkaas

Eet smakelijk!

Comments

  1. geert van haren says:

    Ik had net jouw spinazierisotto gemaakt en gegeten en ik moet zeggen dat hij voortreffelijk gesmaakt heeft en beslist een van mijn favoriete zal worden.
    Ik hoop dat ik er dit weekend eindelijk maar toe kom om kaasballetjes met de parmaham te gaan maken.
    Ik vertel je hoe ze mij gesmaakt hebben.

    Vriendelijke Groetjes Geert.

  2. Dat ziet er weer goed uit, gelijk maar gekopieerd zodat ik het binnenkort kan gaan maken.

  3. Kirsten says:

    Wat leuk die combi mais en spinazie, geitenkaas. Ga het zeker eens proberen 😀

Speak Your Mind

*