Spinaziesoep met kaascrostini

Spinaziesoep met kaascrostini

Zo groen als… Spinaziesoep! Chantal stuurde mij een mail met daarin de volgende vraag:

Mijn zoontje (2) lag vorig jaar erg vaak in het WKZ in Utrecht. Zodoende aten we daar ook regelmatig in het restaurant. Elke dag serveerde ze daar 2 verschillende soepen. Mijn dochter (7) is erg gek op soep en wilde deze wel proberen. Ze was vooral erg gek op de Spinazie/kaas soep en Pindasoep. Pindasoep is nog wel terug te vinden, maar zou jij eens je best kunnen doen om een lekkere spinazie/kaas soep te maken en het recept online te zetten.

Hier is ie dan Chantal: mijn versie van een heerlijke spinazie-kaassoep. Ik hoop dat jullie ervan genieten!

Voorgerecht, lunch, tussendoor – 4 tot 6 personen – 25 minuten

Ingrediënten

Voor de soep

  • 2 el boter
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • Snufje gedroogde chilivlokken
  • 1 el bloem
  • 600 g spinazie, gewassen en drooggedept
  • 500 ml bouillon (gemaakt van 1 kippenbouillontablet)
  • 400 ml melk
  • 100 g geraspte kaas
  • room
  • nootmuskaat

Voor de kaascrostini

  • Paar sneetjes stokbrood
  • Geraspte kaas

DSC_3995_800x536

Bereiding

Verhit de boter in een ruime kookpan en fruit de gesnipperde ui, knoflook en chilivlokken hierin, totdat de ui zacht is. Roer de bloem erdoor en gaar even mee.

Voeg dan de spinazie en zout en peper toe en bak al roerend verder, totdat de spinazie geslonken is.

Voeg de bouillon en melk toe en laat 20 minuten zacht koken.

DSC_4007_800x536

DSC_4011_800x536

Pureer de soep, doe hem terug in de pan en roer de kaas erdoor.

Verwarm de ovengrill en bestrooi het stokbrood met de kaas.

DSC_4009_800x564

Grill ze in de oven totdat de kaas gesmolten is. Serveer de soep met een scheutje room, snufje nootmuskaat en de kaascrostini.

Spinaziesoep met kaascrostini

Eet smakelijk!

Tip!

Je kunt de kaascrostini ook achterwege laten en de spinaziesoep serveren met wat kaastortellini erin.

Comments

  1. Chantal D says:

    Ohh wat leuk..zie het vandaag pas. Ik ga het deze week maken hoor. Je hoort nog van ons…

    Liefs,
    Chantal

    • Leuk Chantal! Ik hoor het graag, ben heel benieuwd… 🙂

      • Chantal says:

        Hoi Annemiek,

        Ik heb net met m’n dochter je soep gemaakt…..in een woord GEWELDIG lekker!!!
        Ik kon alleen bij mijn supermarkt geen chilivlokken ontdekken, heb dus voor de pit een tl sambal manis gebruikt.
        We gaan er straks met de maaltijd heerlijk van genieten.
        Volgende week ga ik reibekuchen maken, ik had ook een Duitse oma.
        We hebben het zelfde recept, alleen wij eten ze altijd met wat suiker erover.
        Als ik weer met een kookdilemma zit, raadpleeg ik jou!!

        Liefs,
        Chantal en Lotte

        • Hoi Chantal,

          Hier word ik helemaal blij van, superleuk om te horen!!! Sambal manis is een prima alternatief, of je zou ook een (half) vers pepertje kunnen gebruiken. Nu ik jou zo hoor over die reibekuchen, krijg ik er zelf ook weer zin in. Van de week dus maar weer eens maken en dan direct met suiker proeven. Mmmm…

Speak Your Mind

*