Spruiten met macadamianoten

Dit is de meest smakelijke bereiding voor spruiten die ik me kan bedenken. Spruiten met macadamianoten hebben een fantastisch huwelijk en eenmaal op deze manier gegeten wil je ze nooit anders meer!

De spruiten worden in dit recept niet gekookt maar gesmoord en daarna even kort gebakken samen met de macadamianoten. Hierdoor behouden ze hun fantastische groene kleur en de smaak is, met een nog lichte ‘bite’, echt heerlijk!

Bijgerecht voor 2 personen 

Ingrediënten 

  • Zak spruiten
  • Handvol ongezouten macadamianoten
  • Olijfolie om in te bakken
  • Klontje roomboter
  • Zout en peper uit de molen

Verder nodig
koekenpan of hapjespan met deksel

Bereiding
Verwijder de aanzet van de spruiten, en eventueel het buitenste bruine blad.

DSC_0884_800x536

Snijd de grote exemplaren in vieren en de kleine door de helft.

DSC_0887_800x536

Was ze, laat goed uitlekken, en dep ze droog met een theedoek. Hak een handvol macadamia’s grof met een groot scherp mes.

Verhit een koekenpan met wat olie en roerbak de spruiten op middelhoog vuur ongeveer een minuut, blijf de pan bewegen om te voorkomen dat de spruiten aanbakken. Breng op smaak met wat zout. Voeg dan een scheut water toe en smoor de spruiten met de deksel op de pan tot ze beetgaar zijn.

DSC_0902_800x536

Voeg eventueel een extra scheutje water toe als ze nog te hard zijn. Haal de deksel van de pan en voeg de laatste minuut de macadamianoten en de roomboter toe. Bak de spruiten en noten nog even kort op middelhoog vuur totdat ze licht gaan kleuren.

DSC_0906_800x536

Deze spruiten smaken heerlijk bij een lekkere gehaktbal en een gekookte aardappel in de schil, of bij deze winterse hertenstoof!

DSC_0911_800x536

Eet smakelijk!

Comments

  1. Hallo Annemiek,

    Die noten moeten die naturel of gebrand zijn?

    Groet Frans Marijnissen

Speak Your Mind

*