Spruitjes met pancetta en marsala

DSC_6891_800x536

De rokerige smaak van pancetta en de zoete smaak van de Marsala combineren werkelijk fantastisch met de wat bittere spruitjes. Een verrukkelijk Italiaans bijgerecht!

Pancetta is Italiaans buikspek dat een aantal maanden aan de lucht gedroogd is. Het wordt heerlijk gekruid met o.a. kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Marsala is een Italiaanse versterkte wijn die gemaakt wordt in de omgeving van Marsala op het westelijk deel van Sicilië. De smaken variëren van droog (secco), halfdroog (demisecco) tot zoet (dolce).

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 500 gram spruiten
  • 100 gram pancetta blokjes
  • 5 el Marsala (halfdroog of zoet)

Spruitjes met pancetta en marsala

Bereiding
Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook. Was de spruitjes en verwijder de harde wortelaanzet aan de onderkant. Kook de spruitjes een minuut in kokend water en spoel ze dan direct af met koud water.

DSC_6859_800x536

DSC_6861_800x536

Laat ze goed uitlekken. Bak de pancetta in een koekenpan met anti-aanbaklaag langzaam uit, totdat het vet begint te smelten en ze goudbruin kleuren.

DSC_6866_800x536

DSC_6867_800x536

Blus de pancetta af met de marsala en laat kort even inkoken.

DSC_6870_800x536

DSC_6876_800x536

Voeg dan de spruitjes toe en bak mee totdat ze beetgaar zijn, en licht beginnen te kleuren.

Spruitjes met pancetta en marsala

Boeuf bourguignon met een twist

Eet smakelijk!

Comments

  1. Lya van Gelder-Verbrugh says:

    Hoi Annemiek

    Ik heb ze gemaakt en ze waren
    (tromgeroffel) Heeeeel erg lekker

    En niet alleen met Kerst.

    Groetjes Lya

  2. Heb je spruitjes gemaakt en zelfs mijn dochter vond ze lekker!

Speak Your Mind

*