Spruitjes met spek en walnoot

Spruitjes met spek en walnoot

Wat is een kerst zonder spruitjes! Ze zijn de perfecte begeleider bij tal van heerlijke vlees-, of wildgerechten. Ik serveerde deze spruitjes met spek en walnoot bij een met brie gevulde varkenshaas, cranberrysaus en feestelijke aardappelkroketjes. Een smakelijk bord vol kerstigheid! 

Bijgerecht voor 4 personen — 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 g spruitjes
  • 5 plakjes gerookt ontbijtspek, in smalle repen gesneden
  • 75 g gepelde walnoten, grof gehakt

Voorbereiden (dit kan al een dag van tevoren)

Was de spruiten. Snijd de aanzet van de spruitjes en snijd ze in vieren (ik had hele grote spruiten, middelgrote spruitjes kun je halveren en hele kleine spruitjes kun je heel laten).

Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en kook de spruitjes 4 minuten. Giet de spruitjes af en spoel met koud water om verdere garing te stoppen. Laat uitlekken in een vergiet.

Afmaken vlak voor serveren

Bak het ontbijtspek in een koekenpan op laag vuur zachtjes uit, totdat ze licht beginnen te kleuren. Zet het vuur hoger en voeg de spruitjes toe. Bak verder totdat de spruitjes door en door warm en beetgaar zijn. Schud de pan regelmatig om. Voeg op het laatste moment de walnoten toe en schud om met de spruitjes.

Serveer direct in een mooie schaal.

Spruitjes met spek en walnoot-7595

Eet smakelijk!

Comments

  1. Renata vonk says:

    Ik zou zo graag recepten voor diabetes willen zien bijna geen koolhydraten en zo weinig mogelijk suiker en niet te veel zout graag

Speak Your Mind

*