Stroganoff met Valess en tagliatelle

Stroganoff met Valess en tagliatelle

Vegetarisch dineren … tsja, ik dacht lange tijd dat ik het wel nooit zou leren. Vlees en vis horen erbij, dacht ik. Alleen dat maakt Annemieks hartje door en door blij!

Nou, inmiddels weet ik wel beter. In huize Verweij pronkt toch zeker een, twee, drie keer per week een gerecht op tafel zónder vlees of vis. En onze hartjes, geloof me, die treuren en jammeren er geen seconde om. In plaats van bangmakerij, maakt vegetarisch eten onze vurige hartjes vogelvrij!

Voor dit vegetarische stroganoffgerecht met tagliatelle en sugar snaps, gebruikte ik de nieuwe Valess Filetstukjes. Die zijn gemaakt met melk en hebben een stevige bite en zijn naturel van smaak. Hierdoor kun je rijkelijk variëren: voeg naar wens extra smaak toe met je geliefde kruiden — je kunt de Filetstukjes zelfs marineren! — en niets staat je nog in de weg om iedereen aan tafel te verrassen met de meest heerlijke gerechten.

Pluspunt: vleessnijderij is er ook niet bij, want je kunt de Filetstukjes direct gebruiken – zo ben je vliegensvlug klaar. Ideaal dus voor een drukke doordeweekse dag!

Hoofdgerecht voor 2 personen — 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 duoverpakking Valess Filetstukjes*
  • 1 el paprikapoeder
  • 100 g sugar snaps
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in smalle repen gesneden
  • 125 g champignons, in vieren gesneden
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • Scheut droge witte wijn
  • 150 ml groentebouillon (gemaakt van 1 bouillontablet met 500 ml water)
  • Paar takjes platte peterselie, fijngehakt
  • 2 el crème fraîche
  • 200 g tagliatelle
  • Zout en peper
  • Olijfolie om in te bakken

*Moet je onverwachts alleen eten, gebruik dan één enkele portie Filetstukjes van de duoverpakking (en halveer de overige ingrediënten). De andere portie kun je ongeopend bewaren in de koelkast voor een andere keer.

Verder nodig
Grote koekenpan, grote kookpan met deksel

Bereiding
Bestrooi de Valess Filetstukjes met paprikapoeder, zout en peper en laat even marineren.

Vul de kookpan met ruim water en een snuf zout en breng aan de kook. Kook de sugar snaps circa 1,5 minuut — ze moeten nog een lichte bite houden — en spoel ze af met koud water. Laat uitlekken en zet opzij.

Bak de Filetstukjes op hoog vuur in een koekenpan met olijfolie goudbruin. Schep op een bord en zet opzij.

Doe eventueel wat extra olie in de pan en bak de uien, paprika en champignons op hoog vuur, totdat ze iets zachter zijn. Voeg halverwege de baktijd de knoflook toe. Blus af met een scheut witte wijn en laat inkoken. Voeg de groentebouillon toe en laat verder inkoken tot gewenste sausdikte. Roer één eetlepel crème fraîche, peterselie, sugar snaps en de Filetstukjes door de saus en zet het vuur uit.

Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar. Giet de tagliatelle af, doe terug in de pan en hussel om met wat olijfolie. Verdeel de tagliatelle en stroganoffsaus over twee borden en serveer direct. Serveer de overige crème fraîche erbij voor de liefhebber.

Stroganoff met Valess en tagliatelle

Eet smakelijk!

Dit is een gesponsord artikel.

Comments

  1. Dit lijkt me heerlijk en ik ga het morgen proberen. Wat zou je hierbij als voorgerecht maken?

    • Hoi Jeanine, leuk dat je ermee aan de slag gaat! Om in Russische sferen te blijven zou je blinis kunnen serveren (beleggen naar keuze) als voorgerecht, of een gevuld eitje of lekker soepje.

Speak Your Mind

*