Sublieme saffraansaus voor bij een visgerecht

Sublieme saffraansaus voor bij een visgerechtDeze heerlijke schuimige saffraansaus van meesterkok Angélique Schmeinck smaakt goddelijk bij een stukje vis. Ik maakte deze saffraansaus voor het voorgerecht van ons kerstdiner maar je kunt deze saus natuurlijk ook perfect serveren bij een hoofdgerecht met vis. De saus is zo lekker dat ik hem bijna als soep zou serveren…

Het voorgerecht van vis met witlof en schuimige saffraansaus zag ik 24 kitchen en kun je hier teruglezen. Het was echt een groot succes! Zoals je kunt zien was ik erg royaal met de saus. Wellicht is het voor de opmaak van het bord mooier om iets minder saus op te scheppen… 🙂 De saus kun je prima van tevoren maken en op het laatste moment alleen even opwarmen en met de staafmixer schuimig kloppen.

Ingrediënten voor 4 personen
100 g sjalotten
4 el olijfolie
1 pluk saffraan
200 ml droge witte wijn
150 ml visbouillon (of kruiden- of groentebouillon)
350 ml slagroom

Bereiding
Pel en snipper de sjalotten. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotten glazig. Voeg de saffraan toe en laat 10 seconden fruiten. DSC_0631_800x536Blus af met witte wijn en laat tot de helft inkoken. DSC_0636_800x536Dit duurt circa 5 minuten maar is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de pan die je gebruikt. Hoe groter de pan, hoe sneller het vocht kan verdampen. Schenk de bouillon en slagroom erbij, breng aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes koken.Sublieme saffraansaus voor bij een visgerechtBreng op smaak met een beetje zeezout en witte peper uit de molen. Pureer de saus met de staafmixer en schenk door een bolzeef in een schone pan.DSC_0640_800x536Je kunt de saus nu direct serveren of laten afkoelen en later gebruiken.Sublieme saffraansaus voor bij een visgerechtServeer de saus bij een stukje witvis of zalm. Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*