Suikerbrood met aardbeien en amandelstrooisel

Suikerbrood met aardbeien en amandelstrooisel

Wil je binnenkort iemand die je bijzonder lief hebt eens lekker verwennen met een zelfgemaakt ontbijtje? Dit Koninklijke ontbijtje van plakken zoet suikerbrood belegd met sappige aardbeien en bestrooid met gekarameliseerde amandelschaafsel zal iedereen verrassen en is een verrukkelijk begin van de dag!

Liefde gaat door de maag!
Hoe kan het ook anders met zo’n ontbijt? Maak er een romantisch ontbijt van door er een lekker glas champagne of sekt bij te serveren en zet er een vaasje bij met wat mooie bloemen of strooi er wat rozenblaadjes omheen. Succes gegarandeerd!

Ingrediënten
2 el geschaafde amandelen
1 el suiker
125 gram aardbeien
2 sneetjes suikerbrood
ongezouten roomboter

DSC_6182_800x536

Bereiding
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Blijf erbij want ze verbranden heel snel. Voeg de suiker toe en schud de pan heen en weer om alles te vermengen.

DSC_6188_800x536

DSC_6191_800x536

Zet het vuur uit zodra de suiker gekarameliseerd is en vermengd met de amandelen. Schuif het amandelschaafsel op een bordje om af te koelen.

DSC_6192_800x536

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes. Snijd het suikerbrood in plakken en besmeer de plakken met roomboter.

DSC_6198_800x536

Beleg met de plakjes aardbeien en de gekarameliseerde amandelen.

Suikerbrood met aardbeien en amandelstrooisel

Bron: ‘Koken voor ieder&een’ kookboek van Life & Cooking

Smakelijk eten!

Speak Your Mind

*