Supersnelle kaneelbroodjes

Supersnelle kaneelbroodjes

Deze supersnelle kaneelbroodjes met glazuur maak je in een handomdraai met kant-en-klaar croissantdeeg. Ze smaken verrukkelijk!

Wil je deze broodjes een verrassende twist geven voor Moederdag? Roer dan een druppel roze levensmiddelenkleurstof door het glazuur, of maak het glazuur met bietensap of het sap van een paar geprakte aardbeien, in plaats van met water. 

Gebak of tussendoor voor 4 tot 6 personen – 10 minuten + 30 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg (voor 6 supercroissants)
  • 50 g zachte roomboter
  • 3 flinke el lichtbruine basterdsuiker
  • Kaneelpoeder
  • 3 el poedersuiker

Verder nodig
Ronde bakvorm van 18 cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter.

Rol het eerst stuk van het croissantdeeg uit en snijd door op de stippellijn. Besmeer met roomboter en bestrooi royaal met suiker en kaneel. Rol het deeg vanaf de korte kant op en snijd in plakken van circa 2 cm dik. Leg de rollen in de bakvorm. Doe hetzelfde met het overige croissantdeeg, totdat alles op is en de bakvorm vol zit.

Bak de rolletjes in circa 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.

Maak ondertussen het poedersuikerglazuur door enkele eetlepels poedersuiker los te roeren met een paar druppels water, tot een dik vloeibaar en glad glazuur.

Haal de kaneelbroodjes uit de oven en laat iets afkoelen. Drizzle royaal met het glazuur en serveer.

Enjoy!

Supersnelle kaneelbroodjes

Speak Your Mind

*