Tacosaus

Tacosaus

Tacosaus is een onmisbaar ingrediënt voor veel Mexicaanse recepten. Burrito’s, taco’s, enchilada’s, of een heerlijke nacho-schotel: je verrijkt ze pas echt met een beetje zelfgemaakte tacosaus. Bovendien is tacosaus supermakkelijk om te maken en smaakt het oneindig veel lekkerder dan die kant-en-klare prut uit een potje. Promise!

Je kunt deze tacosaus zowel warm als koud gebruiken. Bewaard in een goed afgesloten pot kun je de saus makkelijk twee weken in de koelkast bewaren.

Ingrediënten voor een flinke pot

  • 1 pak gezeefde tomaten (400 g)
  • 1 groene paprika, zaadlijst verwijderd en in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode spaanse peper, fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 el azijn
  • Snuf zout en peper
  • Olijf- of zonnebloemolie om in te bakken

Verder nodig
Sauspan, gesteriliseerde (weck)pot

Bereiding
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui, paprika, peper en knoflook, totdat ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg de kruiden toe en bak kort even mee. Voeg de gezeefde tomaten, azijn en suiker toe en roer goed door.

Breng op smaak met een snuf zout en peper. Laat de saus circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Indien gewenst kun je de saus nog pureren.

Schenk de saus in een potje en doe de deksel erop. Laat helemaal afkoelen en bewaar de saus daarna in de koelkast.

Tacosaus-6614

Enjoy!

Comments

  1. Lekker! Erg leuk om de saus zelf te maken ipv een potje. Flink pittig ook, maar de peper was nogal fors. De helft gebruikt als vervanging van de hot salsasaus in dit verder zeeer smakelijke recept van de AH:http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R65728/tortillataart

  2. Lijkt mee heerlijk! Ik ben op zoek naar meer manieren om sausjes e.d. te maken zonder dat er pakjes aan te pas komen. Dit is hier dus perfect voor :).

  3. hoi, hoelang kan ik de saus bewaren? gr gwen

  4. Marleen says:

    Lijkt me heerlijk……. Ook als barbeque saus?

Speak Your Mind

*