Tagliata met paddenstoelen

Tagliata met paddenstoelen

Deze heerlijke Italiaanse tagliata is verrassend aangekleed met paddenstoelen van het seizoen. Een verrukkelijke combi!

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 grote biefstuk van circa 240 g (kogel, of ossenhaas)
  • 250 g oesterzwammen
  • 150 g shiitake
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 75 g rucola, gewassen en drooggedept
  • 75 g Parmezaan of Grana Padano
  • 1 el citroensap
  • 1 el versgehakte peterselie
  • Olijfolie + klontje roomboter
  • Zout en peper uit de molen

DSC_4889_800x536

Verder nodig
Koekenpan

Bereiding
Haal de biefstuk een uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Veeg indien nodig de paddestoelen schoon met keukenpapier en scheur de grote exemplaren met je handen in kleinere stukken.

Verhit de koekenpan met wat olie en een klein beetje boter, laat goed heet worden en wacht totdat het schuim van de boter is weggetrokken. Bestrooi de biefstuk met zout en peper en leg in de koekenpan. Beweeg het vlees rond in de pan en let op dat de boter niet te bruin wordt, zet anders het vuur wat lager. Draai het vlees om en bak ook andere kant goudbruin.

DSC_4896_800x536

Haal het vlees uit de pan als het de gewenste garing heeft (rare, medium, of done) en laat het afgedekt met aluminiumfolie rusten.

Bak in dezelfde pan, in het braadvet van het vlees, de paddenstoelen op hoog vuur, totdat ze goudbruin zijn. Voeg indien nodig wat extra olie en boter toe. Voeg halverwege de baktijd de knoflook en het citroensap toe. Breng goed op smaak met zout en peper. Roer op het laatste moment de peterselie door de paddenstoelen.

DSC_4900_800x536

Hussel de rucola in een kom om met wat olijfolie, zout en peper en verdeel over twee borden. Verdeel de paddenstoelen over de rucola. Trancheer de biefstuk (in dunne, schuine plakken snijden) en leg bovenop de salade.

DSC_4903_800x536

Bestrooi tot slot met de kaas en serveer direct.

Tagliata met paddenstoelen

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*