Tagliatelle met citroen-botersaus

Tagliatelle met citroen-botersaus

Dit is het perfecte gerecht om te maken als je geen zin hebt om te koken maar toch iets heel lekkers wilt eten. Je maakt het in een handomdraai en het is oh zo lekker, tagliatelle met citroen-botersaus.

Dit recept is afkomstig van de Gordon Ramsay app ‘Cook With Me’. Gordon serveert de pasta hier als bijgerecht met een kalfsschnitzel en caponata, echt een waanzinnig lekker gerecht! Na het maken van dit gerecht concludeerde ik dat je deze pasta ook prima als hoofdgerecht kunt serveren, zo lekker is het.

Hoofdgerecht of bijgerecht – 3 tot 4 personen – 15 minuten

Ingrediënten 

  • 300 gram tagliatelle
  • 150 ml kippenbouillon, zelfgemaakt of van een bouillontablet
  • 125 g ongezouten roomboter
  • Rasp en sap van een halve citroen
  • Handvol platte peterselie, gewassen en fijngehakt
  • Zwarte peper en zeezout uit de molen

Bereiding
Kook de pasta in een ruime pan met water en wat zout al dente (beetgaar) en giet af in een zeef of vergiet. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Verwarm ondertussen de kippenbouillon en roomboter op laag vuur totdat de boter gesmolten is en voeg de pasta toe aan de saus. Roer het citroensap, rasp en peterselie door de pasta en breng de pasta verder op smaak met zout en peper uit de molen. Serveer direct.

Tagliatelle met citroen-botersaus

Of als bijgerecht met een kalfsschnitzel en caponata

Tagliatelle met citroen-botersaus

Eet smakelijk!

Bron: Gordon Ramsay app ‘Cook With Me’

Comments

  1. roxanne says:

    Heerlijk, wij hebben genoten van het eten. Met schnitzel en rucola salade! Was te laat voor een foto.

  2. Wat een lekker makkelijk recept en echt heerlijk!
    En als toetje heerlijke oudhollandse appeltaart 🙂

Speak Your Mind

*