Kaaswafels met Old White + tips om kaas te combineren

opslaan

Afgelopen vrijdag 18 november was ik aanwezig op het All You Need Is Food Festival in De Zaanse Chocoladefabriek in Zaandam. Samen met collega foodie Claartje mocht ik deelnemen aan de Pair-Shake-Share workshop van Old Amsterdam. We kregen tips over het combineren van vergelijkbare of juist verschillende smaken en leerden dat zowel Old Amsterdam als […]

Kerstmenu in 45 minuten

opslaan

Enige tijd geleden daagde Kenwood mij en enkele collega foodbloggers uit voor de Kenwood Christmas Battle. Ze wilden twee foodie-teams tegen elkaar laten strijden om het lekkerste 3-gangenmenu voor Kerst te bereiden met behulp van de Kenwood Chef Titanium. Juist, dé keukenmachine van Kenwood die alle andere keukenapparaten in je keuken overbodig maakt! — dat wist ik toen nog […]

Kruidige pompoencake

opslaan

Dol op worteltjestaart? Dan moet je beslist deze kruidige pompoencake eens proberen. Pompoen kun je op dezelfde manier verwerken in gebak als wortel: fijnraspen en door het beslag roeren. Het resultaat is ongelofelijk luchtig en sappig. Omdat het sinterklaastijd is voeg ik een vleugje speculaaskruiden toe. Mmmm… Proef maar en verras jezelf! 

Achter de schermen week 47

opslaan

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie! Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. […]

Pasta Boursin met ham en broccoli

opslaan

Mijn moeder noemde me vroeger ook wel mevrouw pastakont. Ik at het liefst elke dag pasta. Niet dat ik dat kreeg. Inmiddels is mijn favorieten repertoire zodanig uitgebreid dat pasta nog maar één keer per week op tafel komt. Volgens mij loop ik daarmee redelijk in pas met de gemiddelde Nederlander. Toch? Deze farfalle (strikjespasta) met romige Boursin, […]

Best bekeken recepten week 47

opslaan

Ga er maar eens goed voor zitten, schenk jezelf wat te drinken in en zak lekker onderuit. Elke zondag presenteer ik de best bekeken recepten van de afgelopen week. Kies je favoriete gerecht en tover het zo mogelijk vandaag nog op tafel, of maak alvast je boodschappenbriefje voor een smakelijke nieuwe week!

Chocoladeflikken met strooigoed (met filmpje)

opslaan

Klik hier als je de video niet kan zien. Welk kind wordt hier nu niet vrolijk van: chocoladeflikken met strooigoed! Culinair gezien misschien niet het allergrootste hoogstandje, maar ach, op sinterklaasavond moet eten vooral leuk en gezellig zijn!

Culinair weekend weg in Gelderland #2

opslaan

Jaaaaaaa, vandaag deel ik het tweede deel van ons culinair weekendje weg in Gelderland. Wat herbergt ‘onze’ provincie toch veel bevlogen ondernemers en wat is er veel lekkers te proeven. Lees en geniet met me mee. 

De lekkerste sinterklaasrecepten

opslaan

Excuses bij voorbaat, want uit deze lijst is het moeilijk kiezen. In dit geval geen probleem want deze sinterklaasrecepten wil je allemaal maken! Ken jij nog een lekker sinterklaasrecept dat ontbreekt in deze lijst, laat het me dan weten! Ik ga er graag mee aan de slag. 

Pasta pesto rosso met kip, champignons en spinazie

opslaan

Als ik even niet weet wat ik moet koken dan maak ik pasta. Ik heb altijd pasta in de kelder liggen en voor de rest voeg ik ingrediënten toe die in de koelkast liggen. Pasta is mijn ideale kliekjesverwerker! Met een bakje champignons en wat spinazie uit de koelkast, kippendijen uit de diepvries en een […]

Achter de schermen week 46

opslaan

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie! Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. […]

Krieltjes, sperziebonen en beenham uit de oven

opslaan

Dat ik dol ben op ovenschotels wist je allang toch? Het is gewoon zo lekker en makkelijk. Dit keer bereid ik kleine krieltjes, sperziebonen en beenham tegelijk in de oven. Want waarom zou je pannen en een fornuis vies maken als het allemaal tegelijk in één ovenschotel kan! Voel je gerust vrij om meer groenten toe te […]

Best bekeken recepten week 46

opslaan

Ga er maar eens goed voor zitten, schenk jezelf wat te drinken in en zak lekker onderuit. Elke zondag presenteer ik de best bekeken recepten van de afgelopen week. Kies je favoriete gerecht en tover het zo mogelijk vandaag nog op tafel, of maak alvast je boodschappenbriefje voor een smakelijke nieuwe week!

Culinair weekend weg in Gelderland #1

opslaan

Je hebt het vast meegekregen als je ons volgt op social media: vorig weekend waren Johan en ik een culinair weekend weg met Gelderse Streken. Voor ons als Tielenaren was dit persreisje extra leuk, want hoe vaak ga je nou op culinaire ontdekkingsreis in je eigen provincie — uh, ja, het zou eigenlijk heel logisch […]

Gehaktballen in Belgische biersaus + Stem en Win!

opslaan

Gesponsord — Keuken Kampioen organiseert de Gehaktbal Battle en daagde mij uit om mee te doen. Tja, en zo kwam het dus (iedereen die mij kent weet inmiddels wel dat ik houd van een leuke uitdaging) dat ik vorige week samen met drie andere foodbloggers in de showroom van Keuken Kampioen in Zaandam gehaktballen stond te draaien …

De lekkerste Wereldgerechten #2

opslaan

In het eerste deel van ‘De lekkerste Wereldgerechten’ nam ik je mee naar Duitsland, Afrika, Indonesië, Amerika, Nederland en Griekenland. Vandaag gaat onze culinaire ontdekkingsreis verder! In dit tweede deel neem je mee naar Zweden, Thailand, Italië, Mexico, Rusland en België. Uit deze landen deel ik wederom een populair hoofdgerecht dat je heel makkelijk en snel zelf kunt maken. […]

Basisrecept: rodekool met appel

opslaan

Rodekool kocht ik vroeger altijd in een potje. Ik kreeg hem gewoon nooit zo lekker als mijn moeder het maakt. Maar inmiddels heb ik het geheim ontdekt. Met één lepeltje suiker en azijn red je het niet. Rodekool heeft héél veel lepeltjes suiker en azijn nodig. En ook wat smaakvrienden zoals appel, een kaneelstokje, laurierblad en kruidnagel. […]

Achter de schermen week 45

opslaan

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie! Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. […]

Indo pulled pork (uit de slowcooker)

opslaan

Jaaaaaa, ik heb een slowcooker! Eindelijk. Al lange tijd zat ik eraan te denken om er een te kopen, maar op de een of andere manier kwam het er steeds niet van. Toen ik vorige week benaderd werd door De Slowcookery uit Tiel met de vraag of ik een van hun slowcookers wilde testen, hoefde ik dan […]

Best bekeken recepten week 45

opslaan

Ga er maar eens goed voor zitten, schenk jezelf wat te drinken in en zak lekker onderuit. Elke zondag presenteer ik de best bekeken recepten van de afgelopen week. Kies je favoriete gerecht en tover het zo mogelijk vandaag nog op tafel, of maak alvast je boodschappenbriefje voor een smakelijke nieuwe week!

Speculaasmuffins

opslaan

Klik hier als je de video niet kan zien — Gisteren deelde ik deze gevulde speculaaskoeken, vandaag zijn de speculaasmuffins aan de beurt! Een heerlijk luchtig en smeuïg cakeje met subtiele speculaassmaak. Perfect om op tafel te zetten tijdens de sinterklaasintocht! Als je nu de keuken induikt kun je over dertig minuten al een hap nemen van […]

Gevulde speculaaskoeken

opslaan

Gesponsord — Morgen zetten Sinterklaas en zijn pieten weer voet aan Nederlandse wal. Hoogste tijd dus om mijn favoriete sinterklaasrecept met je te delen: gevulde speculaaskoeken! Gevulde koeken met amandelspijs kennen we natuurlijk allemaal, maar deze variant met donkerbruine basterdsuiker en speculaaskruiden is helemaal Sinterklaas-proof. Perfect geschikt voor een heerlijk avondje!

Met Eurocamp naar Italië!

opslaan

Gesponsord — Terwijl de kou en motregen op ons neerdaalt, denk ik met warme gevoelens terug aan afgelopen zomer. Op uitnodiging van Eurocamp mocht ons gezin twee weken op vakantie in een luxe stacaravan op een camping naar keuze. Als tegenprestatie kookte ik ter plekke een aantal lekkere campingrecepten die Eurocamp inmiddels heeft gebundeld in een superleuk mini-receptenboekje! 

Worteltaart met MonChou-topping

opslaan

Op appeltaart en chocoladetaart na (de lijst wordt steeds langer) is worteltaart — ook wel bekend als carrot cake — mijn favoriete gebak! Tot voorheen was de carrot cake van Ottolenghi onovertroffen, maar deze variant met sinaasappel en walnoten brengt mijn standpunt tot wankelen. Help! Ik kan (weer eens) niet kiezen! Proef zelf maar en laat me weten wat […]

Achter de schermen week 44

opslaan

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie! Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. […]