Thaise biefstuksalade

Thaise biefstuksalade

Deze Thaise biefstuksalade met knapperige zoete sugar snaps en malse ossenhaas is puur genieten! Bovendien is deze salade supergezond en lekker licht waardoor hij prima past in een balansdag.

Het geheim van dit gerecht? Haal je biefstuk een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen en grill het vlees in een loeihete grillpan. Laat het vlees na het bakken even rusten, zodat alle heerlijke vleessappen zicht weer kunnen verdelen. Door het vlees te grillen krijgt het een heerlijk rokerige barbecuesmaak. Smullen!

Hoofdgerecht voor 4 personen  

Ingrediënten

Voor de dressing

  • 1 limoen
  • 2 tl lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el vissaus
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 1 rode peper, schoongemaakt en in smalle ringen gesneden
  • 1 rode ui, in hele dunne plakjes snijden

Voor de salade

  • 1 zakje sugar snaps, of peulen
  • 1 komkommer
  • Paar takjes koriander, alleen de blaadjes
  • 300 gram biefstuk of ossenhaas, op kamertemperatuur
  • 1 el zonnebloemolie of arachideolie
  • 2 el gezouten pinda’s*

*Helaas ben ik zelf de pinda’s vergeten! Bummer, want deze maken het gerecht echt helemaal af.

DSC_1845_800x536

Verder nodig
Grillpan

Bereiding
Meng het limoensap, de suiker, vis- en sojasaus in een kom tot een dressing. Voeg de rode peper en rode ui toe aan de dressing.

DSC_1854_800x536

DSC_1860_800x536

Kook de peultjes of sugar snaps 2 minuten in kokend water. Ze moeten nog ‘bite’ hebben! Giet ze af in een zeef en spoel af met koud water. Schil de komkommer half om half met een dunschiller, snijd overlangs en verwijder de zaadlijst met een lepel.

DSC_1866_800x536

Meng de komkommer, peultjes en koriander in een schaal (de volgende keer dat ik dit gerecht weer maak, voeg ik wat minder koriander toe. De smaak is namelijk nogal overheersend).

DSC_1873_800x536

Besprenkel de biefstuk met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en grill het vlees enkele minuten aan beide kanten, totdat hij mooie grillstrepen heeft en de garing die je wenst. Ik houd van rauw/medium.

DSC_1881_800x536

Laat minimaal 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan met een scherp mes in dunne plakjes.

DSC_1888_800x536

Voeg het vrijgekomen vleessap toe aan de dressing. Voeg de biefstuk toe aan de groenten en schep de dressing erdoor. Bestrooi met de pinda’s.

DSC_1902_800x536

Eet smakelijk!

Comments

  1. Len van Putten says:

    Ik heb gister dit recept gemaakt en lichtelijk aangepast. Ik vond dat het gerecht wel iets meer groente en pit kon gebruiken. Ook heb ik sesam toegevoegd (zaad en olie) omdat me dit een goede match leek. Het was echt crazy lekker, dus ik zal mijn versie ook maar even delen.

    Voor de dressing:
    1 limoen
    2 tl lichtbruine basterdsuiker
    1 el vissaus
    2 el Japanse sojasaus
    1 tl sesamolie
    2 (niet al te grote) rode pepers, schoongemaakt en in smalle ringen gesneden
    1 rode ui, in hele dunne plakjes snijden

    Voor de salade
    1 zakje sugar snaps
    1 komkommer
    3/4 chinese kool (hier 2/3e van 1 minuut met de sugar snaps meegekookt en 1/3e rauw toegevoegd)
    Paar takjes koriander, alleen de blaadjes
    400 gram biefstuk, op kamertemperatuur (grillen op een hele hete gril)
    1 el zonnebloemolie of arachideolie
    Wat sesamzaad ter garnering (en voor de smaak)
    Handje gezouten pinda’s*

Speak Your Mind

*