Thaise mosselen met lente-ui en koriandernoedels

Thaise mosselen met lente-ui en koriandernoedels

Mosselen zijn super veelzijdig en heel makkelijk om klaar te maken. Dit keer verwerkte ik de mosselen in een heerlijk geurend Thais gerecht met lente-ui en koriandernoedels, echt ontzettend lekker!

Ingrediënten voor 2 personen
1 kilo mosselen
stukje verse gember, fijn geraspt
1 stengel citroengras, gekneusd en in fijne ringen gesneden
2 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
1 rode peper, ontzaad en fijngehakt
bosje verse koriander, fijngehakt
bosje lente-ui, in schuine ringen gesneden
vissaus
100 ml visbouillon (van bouillontablet)
sap en rasp van 1 limoen
pak eiernoedels of mie
sojasaus
sesamolie + zonnebloemolie

DSC_0636_800x536

DSC_0640_800x536

Verder nodig
grote mosselpan of kookpan met deksel, kookpan voor de mie

Bereiding
Bereid de noedels volgens de omschrijving op het pak. Spoel de mosselen goed af onder de koude kraan en verwijder eventueel zand, aangehechte schelpen of kapotte schelpen.

DSC_0647_800x536

Gooi de mosselen weg waarvan de schelp zich na het wassen niet heeft gesloten, zeker wanneer ze na een ferme tik op de schelp nog steeds openstaan, ze zijn dan waarschijnlijk bedorven.

Verhit de mosselpan met een scheutje zonnebloemolie en fruit hierin de gember, limoenrasp, citroengras, limoenblad, knoflook en de helft van de rode peper tot ze beginnen te geuren.

DSC_0651_800x536

Blus af met de visbouillon, wat limoensap en een paar druppels vissaus en breng dit aan de kook. Voeg dan de mosselen toe, doe de deksel op de pan en kook ongeveer 3-5 minuten of totdat de deksel omhoog komt. Haal de pan dan van het vuur en schud de pan een keer om.

DSC_0659_800x536

Doe de deksel weer op de pan en zet nog een laatste keer terug op het vuur totdat alle schelpen openstaan, dit duurt enkele seconden, schud de pan eventueel nog een keer om te zien of alle schelpen openstaan.

DSC_0660_800x536

Laat de mosselen niet langer koken dan nodig is want dan worden ze taai! Roer de mie na het afgieten los met een scheutje sesamolie, sojasaus en de helft van de lente-ui en koriander.

DSC_0661_800x536

Schep de mie op borden en verdeel de mosselen erover. Bestrooi tot slot met de overige rode peper, lente-ui en koriander.

Thaise mosselen met lente-ui en koriandernoedels

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*