Thaise vissoep

Thaise vissoep

Als ik bij mijn ouders ben, schotelt mijn moeder me regelmatig een kom van deze Thaise vissoep voor. Niet exact dit recept, want mijn moeder kookt nooit twee keer hetzelfde. Recepten zijn voor haar niet meer dan een ‘idee’; haar kookgevoel en jarenlange ervaring toveren dat om tot iets verrukkelijks.

Die eigenwijze kookwijze heb ik van mijn moeder overgenomen. Aan bijna alle gerechten geef ik mijn eigen draai; ikzelf weet immers het best wat ik het lekkerst vind. Voeg aan deze soep bijvoorbeeld gerust meer currypasta toe als je van pit houdt, varieër naar hartelust met verschillende soorten vis en maak de soep naar eigen smaak zoet-zuur in balans met suiker (goela dwaja) en limoensap.

Koken is één groot liefdesexperiment: stap je keuken in, open je hart en ontdek elke dag je eigen nieuwe lievelingssmaken!

Lunch- of hoofdgerecht voor 4 personen — 20 minuten

Ingrediënten

  • 400 g Thaise roerbakgroenten
  • Stukje verse gemberwortel, fijngeraspt (de rest van de gemberwortel kun je in de diepvries bewaren en in het vervolg met schil en al bevroren raspen wat je nodig hebt)
  • 1 el milde groene currypasta
  • 1 stengel citroengras
  • 2 visbouillontabletten
  • 30 g santen
  • 50 g glasnoedels
  • 1/3 blokje goela dwaja
  • 1 limoen
  • 150 g witvis
  • 150 g zalmfilet, zonder huid
  • 100 g garnalen, gepeld

Thaise vissoep-8283

Bereiding
Verhit een kookpan met een scheutje zonnebloemolie en bak roerbakgroenten, gemberwortel en currypasta op middelhoog vuur twee minuten zachtjes aan. Kerf met een scherp mes de citroengras in, zodat het aroma vrijkomt en voeg toe. Voeg de bouillontabletten en 1,3 liter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager. Voeg de santen, glasnoedels en gula djawa toe en breng de soep verder op smaak met limoensap. Kook zachtjes verder totdat de glasnoedels zacht zijn.

Snijd de visfilet in kleine blokjes. Schep de soep in kommen en verdeel de vis eroverheen. De hitte van de soep is voldoende om de vis te laten garen. Serveer direct.

Thaise vissoep

Eet smakelijk!

Comments

  1. Jan Spies says:

    Vissoep,dat ga ik van de week eens proberen.

Speak Your Mind

*