Toast met roerei en ansjovis

Toast met roerei en ansjovis

Dit recept komt uit het kookboek van Gordon Ramay, ‘Gordon Ramsay’s Pub Food’. In zijn boek staat dit recept onder de categorie Hartige hapjes met toast, maar wij aten dit gerecht als laat ontbijt, vroege lunch. Het is echt ontzettend lekker!

Dit schrijft Gordon Ramsay zelf over het gerecht: ‘Vroeger, toen er nog veel herenclubs waren, werd de maaltijd niet afgesloten met een zoet nagerecht, maar met een hartig gerechtje op toast – net zoiets als het hedendaagse kaasplankje. Dit gerecht, dat in Groot-Brittanië Scotch woodcock (‘Schotse houtsnip’) wordt genoemd, is hier een voorbeeld van. Het is heel gemakkelijk te maken. Volgens de traditie worden twee ansjovisjes kruislings op het roerei gelegd, als symbool voor de Schotse vlag.

Gerecht voor 4 personen

Ingrediënten
14 ansjovisfilets in olie
50 gram zachte roomboter
zwarte peper
4 grote eieren
een snufje cayennepeper
4 sneetjes brood, wit- of bruinbrood
1 tl kappertjes, afgespoeld en uitgelekt

DSC_9974_800x515

Bereiding
Hak of prak de ansjovisfilets fijn en meng ze door de zacht geworden boter, samen met flink wat zwarte peper.

DSC_9983_762x600 DSC_9987_800x536

Klop de eieren samen met een snufje cayennepeper in een kom.

DSC_9992_800x536

Laat een klontje boter smelten in de pan en voeg, zodra de belletjes verdwenen zijn, het ei toe.

DSC_0004_800x536

Roer langzaam in het ei terwijl de pan op een laag vuur staat. Zodra het mengsel begint de stollen neem je de pan van het vuur en roer nog een paar keer totdat de eieren mooi gestold en romig zijn.

DSC_0005_692x600

Strooi daarna de kappertjes over het eiermengsel.

Toast met roerei en ansjovis

Rooster de sneetjes brood mooi goudbruin en besmeer ze daarna met de ansjovisboter.

DSC_9996_800x487

Schep het eiermengsel op het brood en leg de 2 ansjovisfilets er kruislings bovenop.

Toast met roerei en ansjovis

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*