Tomaten drogen in de oven

Deze in de oven gedroogde tomaten zijn erg lekker in een salade of bijvoorbeeld op de pizza. De smaakvolle tomatenolie kun je weer gebruiken voor dressings of voor pastagerechten.

Ingrediënten
stuk of 10 cherrytomaten
extra vierge olijfolie
teentje knoklook
zeezout
takje rozemarijn

DSC_8664_800x536
Verder nodig
bakblik, goed afsluitbare pot

Bereiding
Verwarm de oven voor op 100 graden. Snijd de tomaten doormidden en verdeel ze over een bakblik bekleed met bakpapier. Pel het teentje knoflook en knijp het met de knoflookpers uit boven de tomaten. DSC_8666_800x536Besprenkel de tomaten met olijfolie en wat grof gemalen zeezout. Leg het takje rozemarijn erbij en hussel alles met je handen door elkaar. Verspreid de tomaten over het bakblik en leg ze met de snijkant naar boven. DSC_8670_800x536Laat de tomaten ongeveer 5 uur drogen. Je kunt de oventijd ook verkorten door de ovendeur op een kiertje te zetten. Omdat er bij mij een kleine nieuwsgierige aap in de keuken rondliep was dat geen optie… Er mag bijna geen vocht meer in de tomaten zitten maar ze moeten ook niet helemaal hard zijn. Controleer af en toe even of het goed gaat.Bewaar de tomaten met de knoflook en rozemarijn in een schoongemaakte afsluitbare pot en giet er olijfolie overheen totdat ze net onder staan.DSC_8683_800x536DSC_8701_800x536Bewaar de pot buiten de koelkast op een donkere koele plek. Je kunt ze zeker een maand bewaren.

Enjoy!

Speak Your Mind

*