Tomatenrisotto met mozzarella en parmezaan

Tomatenrisotto met mozzarella en parmezaan

Een enkele keer als ik alleen moet eten, schotel ik mezelf dit gerecht voor. Ik nestel mezelf op de bank met een zoetsappige, tranentrekkende vrouwenfilm, schenk een goed glas rode wijn in, en eet een bord van deze dampende tomatenrisotto. Hemels!

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 2 bouillonblokjes, groenten of kip
  • Extra vierge olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • Snufje chilivlokken
  • 250 g risottorijst
  • Flinke scheut tomaten passata (tomaten frito kan ook)
  • Paar blaadjes verse basilicum, opgerold en in reepjes gesneden
  • Flinke handvol Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bol verse buffelmozzarella, in stukken gescheurd
  • Eventeel glas rode wijn
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding
Breng in een klein pannetje een liter water tegen de kook aan en los hier de twee bouillontabletten in op. Verhit een grote pan met wat olijfolie en fruit het sjalotje op laag vuur zacht.

DSC_5313_800x536

Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg dan de rijst en de chilivlokken toe en bak kort mee.

DSC_5318_800x536

Vervolgens afblussen met de wijn, een flinke scheut tomaten passata en de basilicum toevoegen. Even roeren en kort laten inkoken.

DSC_5321_800x536

Voeg nu beetje bij beetje steeds wat bouillon toe aan de risotto, voeg pas weer meer bouillon toe als het vorige bijna is opgenomen.

DSC_5323_800x536

DSC_5328_800x536

Laat het vuur laag staan en blijft zeer regelmatig roeren, zo kan de rijst niet aan de bodem blijven plakken. Als de risotto bijna gaar is roer je de Parmezaanse kaas en mozzarella erdoor.

DSC_5332_800x536

DSC_5348_800x536

Zet het vuur uit en schep de risotto in diepe pasta borden. Bestrooi met wat extra Parmezaanse kaas, een druppeltje olijfolie en serveer direct.

Eet smakelijk!

Comments

  1. Hoi Annemiek,

    Heb het recept gemaakt…hemels? Vanaaf weer met een ?en een goeie ?

  2. Lijkt me heerlijk??? Ik heb alleen een vraag, gaat dat hele pakje gezeefde tomaten erdoor?

  3. Miranda Hermsen says:

    Dit recept is zoooo lekker, dat ik hem vanavond maar weer eens ga maken. Maar wat ik me nu elke keer afvraag, op de foto zie ik twee uien en een sjalotje. In het recept wordt alleen het sjalotje genoemd om aan te fruiten. Ik zie best veel uien in de pan, dat kan toch niet van een sjalotje zijn?

  4. Debbie Dijkdrent says:

    Vanmiddag gemaakt als troosteten met dit troosteloze weer. Heerlijk makkelijk en het roeren door de risotto is mindfulness ten top 🙂

  5. Elisa says:

    Hmmm echt heerlijk! Alweer zo’n lekker gerecht 🙂

  6. Kijk dat vind ik nou een lekker maaltje voor in je eentje. Ik eet ook weleens alleen maar ik kom alleen maar recepten tegen voor 4 personen en ik heb dus nog nooit risotto gemaakt!

    Eet jij dit in je eentje op?? Of is het de volgende dag ook nog lekker??

    • Hoi Tessa,

      Dit recept is voor 2 à 3 personen maar je kunt de hoeveelheden natuurlijk makkelijk halveren. Als je dit gerecht voor jezelf ga maken, zoals ik af en toe doe, is dit ook zeker aan te raden! Deze risotto is zoooooo verschrikkelijk lekker dat ik pas rust heb als alles op is… 😉

Speak Your Mind

*