Tomatenrisotto

Tomatenrisotto

Hoewel er inmiddels vele favoriete gerechten zijn in ons gezin, komen deze toch niet heel regelmatig bij ons terug op tafel. Met een kookblog waarop iedere dag een nieuw recept verschijnt, is dat nu eenmaal lastig. Voor deze hartverwarmende tomatenrisotto maak ik echter graag een uitzondering. Het is makkelijk om te maken en iedereen is er dol op! Gebruik de meest smaakvolle tomaten en allerbeste kippenbouillon die je maar kunt vinden; deze bepalen voor een groot deel de smaak van dit gerecht.

Hoofdgerecht – 4 personen – 40 minuten

Ingrediënten

  • 300 g risotto
  • 900 ml kippenbouillon*
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 tl chilivlokken
  • Half blikje ansjovisfilets
  • 400 g kleine roma tomaten, in kwarten gesneden
  • Flinke handvol geraspte kaas
  • Eventueel scheutje slagroom
  • Klein handje verse basilicumblaadjes
  • Zeezout en peper uit de molen

*Gebruik een bouillon die niet te zout is, het liefst zelfgemaakte kippenbouillon. De ansjovisfilets zijn namelijk ook al zout. Je kunt de ansjovis eventueel ook achterwege laten en een iets krachtigere bouillon gebruiken.

DSC_0472_800x566

Bereiding
Verhit een ruime hapjespan of braadpan met wat olie en fruit op laag vuur de ui, knoflook, chilivlokken en ansjovis, totdat de uien zacht en doorzichtig zijn.

DSC_0477_800x536

De ansjovis smelt uiteindelijk bijna helemaal weg, maar geeft een heerlijke zout-zilte smaak aan de risotto.

DSC_0479_800x536

Voeg de risotto toe en bak kort even mee.

DSC_0480_800x536

Voeg dan de tomaten en zoveel bouillon toe, totdat de risotto net onder staat.

DSC_0483_800x536

Voeg steeds opnieuw bouillon toe als het vorige bijna is opgenomen. Vergeet niet af en toe even te roeren.

Voeg wanneer de rijst bijna gaar is en de bouillon bijna helemaal is opgenomen, de slagroom en kaas toe en roer even door.

DSC_0491_800x575

Zet het vuur uit, druppel wat goede olijfolie en de basilicum over de risotto en serveer direct.

Tomatenrisotto



Eet smakelijk!

Comments

  1. Lijkt me heerlijk! Ga het proberen.
    Wat eten jullie hierbij?

  2. Het kan aan mij liggen, maar vind de ansjovis nogal stinken…misschien wordt het beter ba toevoeging slagroom en kaas….

    • Ansjovis kan stinken (zeker als je het niet gewend bent) maar smelt helemaal weg en laat uiteindelijk een subtiele zilt/zoutige smaak achter. Als het goed is proef of ruik je de ansjovis uiteindelijk niet meer (herkenbaar) terug…

  3. Hihi je hebt gelijk, had er helemaal overheen gekeken omdat het zo bekend klonk. Deze gaan we dus ook maken!

  4. Hoi Elisa,

    Volgens mij bedoel je de http://www.keukenliefde.nl/tomatenrisotto-mozzarella-parmezaan Deze heb ik enige tijd geleden gepost en daar reageerde jij toen erg enthousiast op. Dit recept is een vergelijkbare variant, alleen dan zonder de mozzarella en met ansjovis. Ook zeker het proberen waard! 🙂

  5. Hmmm deze risotto is echt zo lekker! Maar machtig, hihi had nog mooi een portie over voor in de vriezer. Vorige week nog even van zitten smikkelen!

Speak Your Mind

*