Tomatentaart met geitenkaas

Tomatentaart met geitenkaasDeze tomatentaart met geitenkaas is een echt zomergerecht, de kleuren en smaken knallen van je bord! Serveer met een lekkere groene salade.

Ingrediënten
1/2 recept korstdeeg of kant en klaar bladerdeeg
steunvulling zoals gedroogde peulvruchten*
500 gram kerstomaten
de blaadjes van 1 takje verse tijm, rozemarijn en salie
75 gram geraspte harde geitenkaas
350 gram zachte geitenkaas
2 tl grove mosterd
1 el honing
peper en zout uit de molen
olijfolie

*Je gebruikt een steunvulling wanneer je een taartbodem blind moet bakken, voorbakken zonder vulling. De steunvulling voorkomt dat het deeg gaat rijzen. Je kunt de steunvulling hier meerdere keren voor gebruiken.

Verder nodig
ronde bakvorm, bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het korstdeeg of bladerdeeg uit tot een ronde lap en leg dit in de bakvorm.

DSC_9717_800x536

Snijd het overtollige deeg eraf. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bedek met een vel bakpapier.

DSC_9720_800x536

Verdeel hier de steunvulling over en bak de bodem 15 minuten of totdat de randen licht gekleurd zijn, verwijder de steunvulling en bak nog 5 minuten verder zonder steunvulling. Haal de bodem uit de oven en verhoog de oventemperatuur tot 200 graden. Hak de kruiden fijn en roer ze los met de geraspte en zachte geitenkaas, mosterd, honing en zout en peper.

DSC_9725_800x536

Verdeel over de taartbodem.

DSC_9730_800x536

Halveer de tomaten en verdeel ze over de geitenkaas.

DSC_9744_800x536

Besprenkel de tomaten met wat olijfolie, zout en peper en bak de taart ongeveer 30 minuten in de oven totdat de tomaten zacht zijn en de randen van het deeg goudbruin. Laat de taart voor het aansnijden zeker 20 minuten afkoelen.

Tomatentaart met geitenkaasEet smakelijk!

Comments

  1. Mmmm ziet er overheerlijk uit!!

Speak Your Mind

*