Toscaanse palmkool met gnocchi

Toscaanse palmkool met gnocchi

Jaaaaaa, zoals beloofd opnieuw een lekker boerenkoolrecept. Krijg je er geen genoeg van? Ik ook niet! 🙂 Officieel is dit geen boerenkoolrecept; palmkool is wel familie van de boerenkool. Het wordt vooral in Toscane (Italië) veel gegeten en is ook wel bekend als zwarte bladkool of als cavolo nero. Het blad is zwart-groen en heeft een wat zoetige smaak. Echt heerlijk! Cavolo nero is tot eind maart verkrijgbaar bij Albert Heijn (#doemeermetboerenkool). Snel halen dus, want deze Toscaanse palmkool met gnocchi moet je proeven!

Hoofdgerecht voor 3 personen – 20 minuten – geschikt om in te vriezen

Ingrediënten

  • 100 g pancetta of ontbijtspek, in repen gesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 300 g cavolo nero*
  • 250 ml groentebouillon (gemaakt van 1 groentebouillontablet)
  • 500 g gnocchi
  • Stukje Parmezaan om te raspen
  • Goede extra vierge olijfolie
  • Klont roomboter
  • Zwarte peper uit de molen

Verder nodig
Kookpan met deksel, grote koekenpan

Bereiding
Vul een grote kookpan met heet water en breng het water met de deksel op de pan aan de kook.

Verhit ondertussen de koekenpan met een scheutje olie en bak het spek en de sjalot, totdat de sjalot zacht is. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg een klont boter en een klein scheutje olijfolie toe en doe de cavolo nero in de pan. Zet het vuur hoog en roer alles voorzichtig door. Voeg de bouillon toe en kook op middelhoog vuur verder, totdat het vocht bijna verdampt is en de cavolo nero zacht is en nog een lichte bite heeft.

Kook ondertussen de gnocchi gaar (ze zijn gaar als ze boven komen drijven).

Giet ze af en voeg ze, samen met nog een klont boter, toe aan de cavolo nero. Hussel even om en bak op hoog vuur verder, totdat de gnocchi licht begint te kleuren.

Verdeel de gnocchi over vier diepe borden en bestrooi met geraspte Parmezaan en eventueel een extra scheutje olijfolie.

Toscaanse palmkool met gnocchi

Buon appetito!

Tip

Probeer ook eens deze klassieke ceasar salad in een cavolo-nerojasje. Echt verrassend lekker!

Comments

  1. Mmm lekker!!! Maar ik vind alles met spek lekker haha

    Liefs,

    Kim
    eatcleanqueen.nl

  2. Gnocchi is echt populair aan het worden online, misschien moet ik het toch maar eens gaan klaarmaken! 🙂

Speak Your Mind

*