Turks smulbrood

Turks smulbrood

Dit verrukkelijke Turkse smulbrood heeft mij al diverse keren uit de brand geholpen. Als ik bijvoorbeeld dacht dat ik ‘niks’ meer in huis had om te koken, of geen zin had om boodschappen te doen. Alle ingrediënten voor dit gerecht heb ik standaard in huis. Ook Turks brood ligt meestal in onze diepvries. Turks brood is ongelofelijk luchtig en heerlijk om te beleggen. Ik maak er ook vaak croutons van voor over salades, of in de soep. Maar dit keer werd het een Turks smulbrood: een soort pizza van Turks brood en werkelijk om van te smullen!

Lunch- of hoofdgerecht – 3-4 personen – 10 minuten + 10 minuten in de oven

Ingrediënten
1 Turks brood
Tomatenketchup
Klein blikje maiskorrels, uitgelekt (je hebt niet alles nodig)
1 blikje tonijn op olie
Handvol cherrytomaten, gehalveerd
Handvol geraspte kaas
Paar lente-uitjes, in ringen gesneden
Halve plak feta of gepekelde witte kaas, in blokjes gesneden

DSC_6825_800x536

Bereiding
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Bij ons is dat 225 graden.

Snijd het Turks brood doormidden; probeer ervoor te zorgen dat beide helften even dik zijn.

DSC_6827_800x536

Bestrijk de opengesneden kant van het brood royaal met ketchup en bestrooi met de geraspte kaas.

DSC_6830_800x536

Beleg vervolgens met alle overige ingrediënten en bestrooi met wat zout en peper.

Turks smulbrood

Bak het brood ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten en het brood knapperig en goudbruin is.

Sprenkel wat extra vierge olijfolie over het Turks smulbrood en serveer.

Turks smulbrood

Eet smakelijk!

Comments

  1. OP het turksbrood heb ik de ingrediënten van “de op eigen risico bbq chiken pizza” gedaan. Dat was heerlijk!!

Speak Your Mind

*