Uienchutney – pittige smaakmaker uit India

Uienchutney - pittige smaakmaker uit IndiaChutney komt van oorsprong uit de Indiase en Pakistaanse keuken en is een heerlijke smaakmaker. Deze pittige uienchutney is ontzettend makkelijk en snel te maken en een fantastische aanvulling op veel gerechten.

Je kunt deze uienchutney bijvoorbeeld gebruiken voor bruschetta hapjes met chorizo (recept volgt), tussen een tosti met kaas, serveren bij een rijstgerecht, of een lepeltje toevoegen aan het braadvet van pittige worstjes of ander vlees voor de allerlekkerste jus.

Ingrediënten
3 uien, gepeld en in dunne ringen gesneden
2 el suiker
1/2 el rijstazijn
1 tl korianderpoeder of nog liever, 1/2 el korianderzaadjes
1 blaadje laurier
zout en peper uit de molen
extra vierge olijfolie

DSC_3957_800x557

Verder nodig
kookpan met dikke bodem en deksel

Bereiding
Verhit de pan met wat olijfolie en voeg alle overige ingrediënten toe.

DSC_3728_800x599

Roer goed door, doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Af en toe even roeren, de uien mogen niet bruin worden.

DSC_3729_800x536

Haal de deksel van de pan en laat nog 5 minuten verder pruttelen om het geheel wat in te dikken.

DSC_3730_800x536Uienchutney - pittige smaakmaker uit India

Gebruik direct of laat afkoelen en bewaar in de koelkast, in een afgesloten pot.

Comments

  1. Hoe lang kun je deze chutney bewaren in de koelkast?

    • Hoi Diana,

      In een goed afgesloten pot, in de koelkast, zeker een maand. Langer heeft deze chutney het bij ons niet overleefd, maar ik denk dat het ook makkelijk langer kan.

Speak Your Mind

*