Venkelsoep met gerookte zalmsnippers

Venkelsoep met gerookte zalmsnippersIk ben dol op venkel! De heerlijke anijsachtige geur en smaak combineert perfect met vis zoals in deze venkelsoep met gerookte zalmsnippers maar smaakt ook verrukkelijk met een stukje kip zoals deze kip met venkeltopping uit de oven.

Je kunt venkel ook prima rauw eten en verwerken in allerlei salades. Marineer ook eens flinterdun gesneden venkel in wat goede olijfolie en citroensap en verdeel dit over de carpaccio, hemels!

Lunch- of hoofdgerecht voor circa 8 koppen soep

Ingrediënten 

  • 2 venkels
  • 2 aardappels
  • 1-2 sjalotjes
  • 1 grote teen knoflook
  • 1,5 liter kippenbouillon (gemaakt van 3 bouillontabletten)
  • Olie om in te bakken
  • Gerookte zalmsnippers
  • Eventueel wat crème fraîche, kookroom of slagroom toevoegen voor de romigheid

DSC_1352_800x536

Verder nodig
soeppan of hoge kookpan, elektrische staafmixer

Bereiding
Snijd het onderste, harde gedeelte van de venkel af en snijd de rest van de venkel in plakken. Bewaar de takjes venkelgroen voor de garnering. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Pel en pers de knoflook uit. Verhit een soeppan of hoge pan met wat olie en fruit de ui en knoflook hierin tot ze zacht zijn.

DSC_1356_800x536

Voeg dan de venkel en aardappel toe en bak even mee. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook.

DSC_1368_800x536

Zet dan het vuur wat lager en kook verder tot de venkel en aardappel gaar zijn, je moet er makkelijk met je vork doorheen kunnen prikken. Zet het vuur uit en pureer de soep glad met de staafmixer.

DSC_1379_800x536

Zet weer terug op het vuur en warm de soep nog even door.

DSC_1382_800x536

Roer voor wat extra romigheid wat crème fraîche, slagroom of kookroom door de soep. Als je crème fraîche toevoegt zorg er dan voor dat deze op kamertemperatuur is, anders gaat hij schiften en krijg je klontjes. Schep de soep in borden of kommen en garneer met gerookte zalmsnippers en takjes venkelgroen. Eet smakelijk!

Comments

  1. Deze soep gisteren voor de tweede keer gemaakt. Echt heerlijk en zo makkelijk!

Speak Your Mind

*