Venkelsoep met mozzarellacrostini van Lya

Venkelsoep met mozzarellacrostini van Lya

Venkel is heerlijk geurende en naar anijs smakende plant die vele toepassingen kent. Deze venkelsoep met mozzarellacrostini kreeg ik ingezonden door Lya. Het woord is aan haar:

Hoi Annemiek,

Hierbij stuur ik je een recept van venkelsoep. Dit recept komt uit boodschappen 7-2013.

Ingrediënten
1 venkelknol, in reepjes, groen apart houden
4 el olijfolie
1 l groenten-of kruidenbouillon
50 g kleine schelpjespasta
Ciabatta of plakken stokbrood
100 g mozzarella, in plakken
4 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
Basilicumblaadjes

Venkelsoep met mozzarellacrostini van Lya

Bereiding
Verwijder de stelen maar bewaar het groen. Snijd de venkel in dunne repen en smoor het kort in 2 eetlepels olijfolie.

venkelreepjes aanbakken 002_800x600

Giet de bouillon erbij en de pasta en kook zachtjes 12-14 minuten.

Venkelsoep met mozzarellacrostini van Lya

Garneer de soep met venkelgroen en basilicum.

Besprenkel het brood met de rest van de olie en leg het even onder de grill. Leg de mozzarella erop en laat een beetje smelten. Garneer met de tomaten. Ik heb ook de crostini’s met avocado-tomatensalsa van Keukenliefde gemaakt.

Tip! Vergeet die andere crostini’s, ze zijn best lekker maar die van Keukenliefde zijn goddelijk. Ze vormen ook een goede combinatie met de soep.

Groetjes Lya

Speak Your Mind

*