Verrukkelijke Oosterse vleesmarinade

Verrukkelijke Oosterse vleesmarinadeAlleen al de geuren van deze vleesmarinade maken mij vrolijk! Specerijen als o.a. kaneel, gember en koriander geven een heerlijke fris-zoete geur en een subtiele Oosterse smaak aan je vlees, absoluut verrukkelijk! Je kunt het gemarineerde vlees roosteren op de barbecue of gourmet of grillen in de grillpan voor bijvoorbeeld deze Oosterse tortillawraps!

Deze vleesmarinade is in het bijzonder geschikt voor kip, kalkoen, lam en varkensvlees. Houd een marinadetijd aan van 2 uur voor optimaal resultaat.

Ingrediënten voor 500 gram vlees
1 el kaneelpoeder
1 el gemberpoeder
1 el korianderpoeder
4 kardemonpeulen (alleen de zaadjes, fijngestampt in een vijzel)
1 tl vers geraspte nootmuskaat
3 knoflooktenen, uitgeperst
sap van een halve citroen
bosje verse koriander, grof gehakt
5 el olijfolie
zout en peper uit de molen

DSC_1611_800x536

Verder nodig
Blender, vijzel

Bereiding
Kneus de kardemonpeulen en haal de zaadjes eruit. Stamp de zaadjes tot poeder in de vijzel.

DSC_1614_800x536

Voeg alle ingrediënten, behalve de olie, zout en peper, in de blender en mix fijn.

DSC_1619_800x536DSC_1623_800x536

Voeg dan de olijfolie toe en breng goed op smaak met peper en zout.

DSC_1625_800x536

De marinade is nu klaar voor gebruik!

Oosterse vleesmarinade

Eet smakelijk!

Comments

  1. Leuk om te horen Mirte!

  2. Inderdaad ruikt het al lekker tijdens het bereiden van van deze marinade en natuurlijk nog belangrijker de kip waarbij ik deze marinade gebruikte smaakte heerlijk.

Speak Your Mind

*