Verrukkelijke rode uienjus

Verrukkelijke rode uienjus

Je hebt niet altijd vlees nodig om een lekkere jus te kunnen maken. In dit recept wordt rode ui gebruikt als basis voor een heerlijke en smaakvolle jus, die bovendien makkelijk en snel te maken is. Erg lekker bij aardappelpuree en een stukje vlees.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 rode uien, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 5 el balsamicoazijn
  • 1 bouillontablet, kip of rund opgelost in 500 ml heet water
  • Olijfolie

Verder nodig
Grote koekenpan

Bereiding
Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de uien op heel laag vuur totdat ze zacht maar niet gekleurd zijn.

DSC_4660_800x536

Zet dan het vuur hoger en voeg als de uien beginnen te kleuren de balsamicoazijn toe.

DSC_4664_800x479

Verrukkelijke rode uienjus Laat iets inkoken en voeg dan de bouillon toe. Voor een extra volle en zachte smaak kun je nu eventueel nog wat blokjes roomboter toevoegen aan de jus, ongeveer 40 gram. Ik heb dit achterwege gelaten. Laat weer inkoken tot de gewenste dikte.

Ik serveerde deze rode uienjus met krokante worst van het bakblik en pittige aardappelpuree.

DSC_4698_800x533

Eet smakelijk!

Comments

  1. Dank je wel voor al je lekkere recepten zelf eet ik geen vlees maar heb veel ideeen bij je opgedaan, mooie recepten en zien er lekker uit. deze jus komt me heeel goed van oas.

    mis alleen nog de chinese tomatensoep want je indische rijstafels gerechten zijn erg goed en lekker

Speak Your Mind

*