Verse spinazie à la crème

Verse spinazie à la crèmeIk ben dol op spinazie à la crème! Vooral de diepvries variant die na het opwarmen bijna op soep lijkt vind ik ontzettend lekker. Tja, ik ben ook maar een mens met gebreken. Voor mijn man kan er echter niets tippen aan deze verse spinazie met knoflook en room en ik moet zeggen, die is ook best te eten… 🙂

Ingrediënten
HELE GROTE ZAK spinazie*
1 teentje knoflook
flinke scheut room
zeezout en peper uit de molen
olijfolie om in te bakken

*Spinazie bevat per 100 gram maar liefst 92,7% water en slinkt dus enorm na verhitting. Koop dus altijd groot in!

Bereiding
Verhit een wok met wat olie en voeg de spinazie toe. DSC_9052_800x536Laat op hoog vuur slinken. Pel de knoflook en pers uit boven de spinazie. DSC_9054_800x536Voeg de room toe en breng de spinazie goed op smaak met peper en zout. DSC_9066_800x536Kun je geloven dat dit uiteindelijk overblijft… ?!DSC_9069_800x536De spinazie moet beetgaar gaar zijn. Serveer direct. Wij aten er gratin dauphinois (aardappelgratin) bij en wat gestoomde kabeljauw.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*