Vis en groenten in zoetzure saus

Vis en groenten in zoetzure saus

Dit is echt een heerlijk gerecht! Gezonde vis en knapperige groenten in een verrukkelijke zoetzure saus. Laat je niet afschrikken door de lijst met ingrediënten, de werkelijke bereiding van dit gerecht duurt niet langer dan 20 minuten. Serveer dit gerecht met gekookte witte rijst, of de gezondere zilvervliesrijst of wilde rijst.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
3 uien, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
1 rode peper, ontzaad en fijngehakt
1 groene paprika, in repen gesneden
1/3 winterpeen, geschild en in plakjes gesneden
½ kopje rijstazijn
4 el ketjap
½ kopje ketchup
4 el suiker
½ komkommer, in stukjes gesneden
½ blikje bamboescheuten op sap, uitgelekt
1 klein blikje ananasstukjes op siroop, uitgelekt
2 bolletjes gember (uit potje op siroop), fijngehakt
2 el rijstwijn
Bosje lente-ui, in ringen gesneden
1 stengel citroengras, gekneusd
Klein bakje taugé
600 g vis naar keuze, bijvoorbeeld gamba’s en stevige witvis, in stukken gesneden
Arachideolie

Verder nodig
Grote wok-, hapjes-, of koekenpan

Bereiding
Verhit de pan met wat olie en fruit op laag vuur de ui, knoflook en pepertje totdat de ui zacht en glazig is.

DSC_9367_800x536

Voeg de paprika en wortel toe en bak verder totdat ze iets zachter zijn.

DSC_9370_800x536

Zet het vuur iets hoger en blus de groenten af met de azijn, ketjap, ketchup, suiker en citroengras. Laat kort even meekoken. Zet het vuur weer laag en voeg de komkommer, bamboe, ananas, gember en rijstwijn toe en warm alles even goed door.

DSC_9372_800x536

Roer op het laatste moment de lente-ui, taugé en vis door de saus en verwarm totdat de vis gaar is. Doe eventueel een deksel op de pan.

DSC_9374_800x536

Ik serveerde dit gerecht als onderdeel van een Indische rijsttafel, maar je kunt het ook als apart hoofdgerecht serveren met wat gekookte witte rijst of mie.

Vis en groenten in zoetzure saus

Eet smakelijk!

Comments

  1. Slamat says:

    Ik heb vandaag de visschotel gemaakt en hij is heerlijk. Alleen zag ik op je foto dat je de tauge niet hebt schoongemaakt. Ik haal altijd de worteltjes er altijd af. Is even wat werk maar ziet er wat smakelijker uit. Ik dit geleerd van mijn Indische schoonmoeder. Dus niet zo uit de verpakking in de gerechten. Zo haal je tegelijk de slechte tauge eruit. En ook de groene velletjes.

  2. Lya van Gelder-Verbrugh says:

    Hoi Annemiek

    Heerlijk gerecht. ik schrik niet zo snel
    van de hoeveelheid ingredienten.

    Lijkt vaak veel maar valt best allemaal mee
    Dit recept lijkt mij hier ook wel een blijvertje

    Groetjes Lya

Speak Your Mind

*