Visbordje met geroosterd brood

Visbordje met geroosterd brood

Een visbordje met geroosterd brood is een heerlijk voorgerecht of een makkelijk en licht hoofdgerecht. Je kunt in principe alle soorten vis gebruiken die je lekker vindt en de vis zowel warm als koud serveren.

Voor dit visbordje is rauwe vis gebruikt die even kort gebakken is en lauwwarm geserveerd. Je kunt ook gerookte vissoorten kiezen en deze koud serveren, of een combinatie maken van zowel koude als warme vis.

Ingrediënten

  • Diverse soorten vis naar keuze, b.v. gamba’s, coquilles en zalm
  • Zachte botersla
  • Komkommer en radijsjes
  • Wit casinobrood
  • Roomboter
  • Olie om te bakken
  • Zout en peper uit de molen
  • Takje verse dille
  • Zelfgemaakte cocktailsaus 
  • 1 citroen, in partjes gesneden

Verder nodig
Wok of koekenpan, broodrooster

Bereiding
Maak de cocktailsaus. Verhit een wok of koekenpan met wat olie en wok de gamba’s kort tot ze roze kleuren.

DSC_9189_800x536

Breng op smaak met zout en peper. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier en bak in dezelfde pan ook de coquilles en zalm. Voor alle vis geldt, bak niet te lang! Anders wordt de vis taai en droog.

Maak de borden op met wat sla, plakjes komkommer, radijs en de verschillende soorten vis. Druppel er wat cocktailsaus over en knip wat verse dille boven het bord. Rooster het brood en besmeer met wat roomboter.

DSC_9184_800x594

Snijd het brood diagonaal doormidden en leg ze aan de zijkant van het bord. Leg op elk bord wat citroenpartjes.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*