Viskoekjes van kabeljauwfilet

Viskoekjes van kabeljauwfilet

Vis is niet alleen hartstikke gezond maar ook erg veelzijdig en staat vanwege de korte bereidingstijd snel op tafel. Ideaal dus voor een snelle doordeweekse maaltijd.

Deze viskoekjes maakte ik van ontdooide kabeljauwfilets uit de diepvries. Haal ze ’s ochtends uit de vriezer zodat ze langzaam in de koelkast kunnen ontdooien. Wanneer je verse visfilets tot je beschikking hebt zou ik die gebruiken, verse vis is natuurlijk altijd het lekkerst!

Ingrediënten voor 4 visburgers
500 gram witvisfilet
2 tenen knoflook
verse peterselie en een paar blaadjes basilicum, fijngehakt
2 stengels lente-ui, in dunne ringen gesneden
rasp van een halve citroen
1 ei
viskruiden met zout of zout en peper
broodkruim, panko of paneermeel
olie om in te bakken

DSC_1557_800x536

Verder nodig
hak- of keukenmachine, keukenpapier, kom, koekenpan

Bereiding
Dep de vis goed droog met keukenpapier en snijd ze in grove stukken. Doe de vis en gepelde teentjes knoflook in de hakmachine en pureer de vis tot een gladde dikke puree. Schep de puree in een kom en roer er een losgeklopt ei, tuinkruiden, lente-ui, citroenrasp en viskruiden doorheen.

DSC_1558_800x536

DSC_1562_800x536

Zet een bord klaar met paneermeel. Vorm met je (vochtig gemaakte) handen vier viskoekjes van het mengsel en druk ze aan beide kanten in het paneermeel.

DSC_1564_800x536

Verhit een koekenpan met ruim olie en bak de visburgers op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Serveer direct met een partje citroen. Wij aten de viskoekjes met een heerlijke Hollandse slastamppot.

DSC_1584_671x600

Eet smakelijk!

Comments

  1. Ronald Pronk says:

    Hallo Annemiek,

    Bijna drie jaar na het door jouw geschreven recept dit gerecht gemaakt, samen met de botersla stampot. Het was heerlijk, dankjewel.

    Mvg Ronald Pronk

  2. Jesse says:

    Vergeet niet dat je hier vis met nitraatgroente eet. (=nitriet)

Speak Your Mind

*