Waldorfsalade

Waldorfsalade

Eindelijk kan ik hem van mijn nog-te-koken-lijst afstrepen: klassieke waldorfsalade! Een knapperig, frisse salade met stukjes appel, bleekselderij, druiven en walnoot. Ik maak de salade aan met een romige dressing op basis van Turkse yoghurt in plaats van mayonaise. Tijd om schaamteloos te genieten!

Salade / lunch / bijgerecht voor 2 personen — 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 appels, julienne gesneden
  • 1 citroen, alleen het sap
  • 1 stengel bleekselderij, in smalle plakjes gesneden
  • Handje rode, pitloze druiven
  • Handje walnoten

Voor de dressing

  • 1 el Turkse yoghurt
  • 1 tl crème fraîche
  • 1 tl honing
  • Drupje walnootolie

Waldorfsalade-8586

Bereiding
Was de appels en snijd in plakken. Snijd de plakken in smalle staafjes. Besprenkel de appel met wat citroensap. Was de bleekselderij en verwijder de buitenste ‘harde’ draden. Snijd in smalle plakjes. Meng de appel, bleekselderij, walnoten en druiven in een kom.

Klop een dressing van de yoghurt, crème fraîche, honing en walnootolie en meng dit voorzichtig door de salade.

Eet smakelijk!

Comments

  1. Dit is geen waldorfsalade, noem het dan ook niet zo

  2. Blijft een toppertje hé. Ik maak het ook regelmatig met knolselder in blokjes en onder de dressing doe ik wat tomaten ketchup. Groetjes.

Speak Your Mind

*