Walnoten-honing tapenade

Walnoten-honing tapenade

Na een bezoekje aan mijn ouders vorige week, kreeg ik wederom een heerlijke zak hazelnoten en walnoten mee van eigen oogst. De hazelnoten gebruikte ik eerder al voor een heerlijke appeltaart met hazelnotencrumble en voor zelfgemaakte Ferrero Rocher (zo lekker!). Een lekker recept met walnoten kon natuurlijk niet achterblijven.

Deze walnoten-honing tapenade maak je in minder dan 5 minuten en smaakt verrukkelijk bij een kaasplankje, op een tosti met brie, of een lekker bladerdeeghapje met peer en geitenkaas. Ook een leuk idee: geef iemand die je lief hebt een mooi verpakt potje met deze heerlijke walnoten-honing tapenade cadeau, dat doet het altijd goed!

Tapenade voor 1 potje

Ingrediënten

  • 100 g gepelde walnoten
  • 100 ml walnotenolie (of andere notenolie kan ook)
  • 1 teen knoflook
  • 1 el honing
  • Zout en peper uit de molen

DSC_4956_402x600

Verder nodig
Staafmixer, of keukenmachine

Bereiding
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een fijne tapenade.

DSC_4961_520x600 DSC_4968_597x600

Doe de tapenade over in een kom en roer goed door, breng indien nodig verder op smaak met versgemalen peper en zout. Schep de tapenade in een goed afsluitbare pot en bewaar op een koele en donkere plek. De tapenade blijft zeker enkele weken houdbaar.

Walnoten-honing tapenade

Enjoy!

Speak Your Mind

*