Wentelteefjes van suikerbrood met kaneelsuiker

Wentelteefjes van suikerbrood met kaneelsuikerEen goed begin van de dag zijn deze wentelteefjes van suikerbrood zeker! Bestrooi ze met wat kaneelsuiker en serveer er een kommetje pruimenjam bij. Mmmmm, dat wordt smullen!

Ingrediënten voor 2 wentelteefjes
ongesneden suikerbrood
1 ei
100 ml slagroom of melk
kaneel
suiker
roomboter
eventueel wat pruimenjam, zelfgemaakt of kant en klaar

DSC_2999_800x536

Verder nodig
koekenpan, kom, garde

Bereiding
Snijd 2 dikke plakken suikerbrood af.

DSC_3004_800x536

Klop het ei los met de slagroom of de melk en roer er wat kaneelpoeder doorheen.

DSC_3002_800x536

Dompel het brood aan beide kanten goed door het eimengsel.

DSC_3008_800x536

Verhit de koekenpan met een flinke klont boter en bak de wentelteefjes op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.

Meng wat suiker met kaneelpoeder en strooi dit over de wentelteefjes.

DSC_3001_800x516

Ik smeer graag nog een likje zelfgemaakte pruimenjam over de wentelteefjes,

omdat ze nog niet zoet genoeg zijn… 😉 Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*