Winactie: win een heerlijk boerenkoolpakket plus leuke cadeautjes!

Winactie: win een heerlijk boerenkoolpakket plus leuke cadeautjes!

Als klein meisje haalde ik mijn neus ervoor op, en tot voor kort werd ik er nog steeds niet bepaald warm van: boerenkoolstamppot.

Maar inmiddels heb ik ervaren dat boerenkool ontzettend veelzijdig is en dat je er veel meer mee kunt doen dan enkel stampen door de aardappels. Mijn boerenkoolgruwel heb ik van me afgeschud – ik maakte onder meer al:

En ik heb zo’n idee dat het eind van deze boerenkoolreceptenreeks nog lang niet in zicht is …

Winactie

Heb jij een favoriet boerenkoolrecept? Deel die met me! Want het leukste en lekkerste recept mag ik belonen met een heerlijk gekoeld boerenkoolpakket.

Wat moet je doen?

  • Plaats hieronder een reactie en vermeld jouw favoriete boerenkoolgerecht. Heb je er ook een mooie foto van? Deel die dan op sociale media met de hashtags #doemeermetboerenkool en #keukenliefde

De winnaar ontvangt een gekoeld boerenkoolpakket met niet alleen heerlijke boerenkoolproducten, maar tevens leuke cadeautjes. Meedoen kan tot en met vrijdag 16 oktober aanstaande. Wacht dus niet langer en ga, nu het weer kan, aan de slag met boerenkool!

En de winnaar is …

Gefeliciteerd Mirte van Blank! Jij bent de winnaar van het boerenkoolpakket en hebt een mail ontvangen. De winactie is gesloten.

Comments

  1. Hennie v.d. Plas says:

    Boerenkool uit de oven met champignons, gehakt en kaas

    Ingrediënten
    600 gr boerenkool
    600 gr kruimige aardappelen
    1 – ui
    1 bakje champignons
    250 gr rundergehakt
    150 ml melk
    75 gr geraspte oude kaas
    1 snuf peper zout en chilipoeder paprikapoeder
    1 eetl pittige mosterd

  2. Boerenkool met spitskool,spekjes en aardappelen, heerlijk met verse worst….jammie jammie?

  3. Miriam korevaar says:

    Een heerlijke rijke boerenkoolstamppot met rode uien en champignons en een lekkere jus met verse rookworst

  4. Ook lekker:
    Boerenkool in roomsaus met aardappelpuree.
    Boerenkool in roomsaus met aardappelpuree weer eens wat anders.Ingrediënten voor 4 personen.
    • 2 kg boerenkool of 700 gr, gesneden boerenkool
    • 30 gr. bloem
    • 30 gr. boter
    • 2 1/2 dl bouillon
    • peper en zout
    • paprikapoeder
    • 2 1/2 dl room
    Bereiding:
    Kook de boerenkool gaar in 25 minuten. Giet dan de kool af, hak hem fijn en laat de kool uitlekken. Verhit de boter in een pan, roer de bloem erdoor en giet er beetje bij be+etje de bouillon bij. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Laat de saus dan een paar minuten zachtjes koken en breng de saus op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Roer dan de room en de boerenkool door de saus. Laat het gerecht goed warm worden, maar niet meer koken. Eventueel lekker met een gehaktbal.

  5. Er staat al groene pesto van babyboerenkool op Keukenliefde, maar hier toch nog een andere variant:
    Ik heb half basilicum en half boerenkool gedaan .
    Ik heb een restantje boerenkool gekookt in wat water en me zout, daarna uitlaten lekken en af laten koelen. Het was daarna zo’n 50 gram gekookte, goed uitgelekte boerenkool.
    50 gram basilicumblaadjes
    100 gram pijnboompitten ( even roosteren in de koekenpan)
    80 gram Parmezaanse kaas
    3 knoflooktenen
    4 a 5 eetlepels olijfolie extra vierge
    Doe alles in een keukenmachine/ blender , peper en zout naar smaak toevoegen, even proeven en het smaakt prima.
    Dit kan bijvoorbeeld door de spaghetti.

  6. geoon stamppot boerenkool lekker met een rookworst van de Hema

  7. Spaanse Boerenkool

    1 kg aardappels (kruimig)
    600 g panklare boerenkool
    2 uien
    1 grote rode paprika
    250 g chorizoworst
    1 rookworst (250 g)
    2 eetlepels olijfolie extra vierge
    zout
    versgemalen zwarte peper

    Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Aardappels in pan doen en boerenkool met wat zout erop leggen. 2 1/2 Dl water toevoegen. Aan de kook brengen en boerenkool en aardappels in ca. 30 minuten zachtjes gaar koken. Intussen uien pellen en grof snipperen.
    Paprika schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
    Chorizo in blokjes snijden en rookworst in dikke plakjes snijden. Plakjes halveren.
    In grote koekenpan chorizo in ca. 4 minuten op halfhoog vuur uitbakken. Op bord scheppen. In bakvet ui en paprika op halfhoog vuur ca. 4 minuten bakken. Chorizo en rookworst erdoor scheppen en nog even doorwarmen.
    Boerenkool afgieten, kookvocht opvangen. Boerenkool met stamper fijnstampen. Olijfolie en zoveel kookvocht erdoor roeren dat smeuïge stamppot ontstaat. Chorizo-mengsel erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.

  8. Dat is het leuke aan dit seizoen; er is weer boerenkool:
    Boerenkool chips
    1 grote krop boerenkool of zak gesneden boerenkool
    1 el tahini
    1 el olijfolie
    1el edelgist (geeft de kaassmaak en in de natuurwinkel te koop)
    zout naar smaak
    1 th.l komijn
    snufje cayennepeper
    bakpapier
    Was de boerenkool. Strip de boerenkool met je vingers. Scheur de
    bladeren in grote stukken. Maak van de overig ingrediënten een
    dressing. Doe boerenkool en dressing in een kom. Masseer de
    boerenkool totdat het zachter is.
    Verdeel de boerenkool zorgvuldig over het bakpapier in de oven .
    Droog ongeveer 8 uur, totdat ze knapperig zijn.
    temperatuur niet boven de 45 C laten komen! In oven dus allerlaagste stand en op een kier!

  9. De boerenkool koken, tegelijkertijd tagliatella koken, spekjes opbakken en oude kaas in blokjes snijden. Maak er wat jus bij van ketchup (of tomatenpuree) en ketjap. Voeg de blokjes oude kaas pas toe bij het serveren, dan smelten ze nog op je tong!

  10. Mijn favoriete boerenkool recept is : Boerenkoolstamppot met aardappelen , varkensvlees, ontbijtspek,beetje peterselie,rozemarijn, melk,peper,nootmuskaat en zout .

  11. Ellen Olde Nordkamp says:

    Ik blijf de ‘gewone’ boerenkoolstamppot het lekkerst vinden. Met spekjes, stukjes augurk, beetje azijn, beetje jus en een lekkere stuk rookworst.

  12. Van boerenkoolstamppot (met spek en gebakken uien) die over is maak ik bitterballen!! Zooo lekker op de zondagmiddag met piccalilly mayonaise!!! Helaas geen foto!

  13. Geroosterde boerenkool salade met tomaatjes, kokos en pijnboompitjes.

    Rooster de tomaatjes in de oven in olijfolie, peper en zout. Roerbak de boerenkool 5 minuten in de pan met olijfolie, citroenrasp, kokos en ketjap. Meng de boerenkool net de tomaatjes en rooster deze nog langer in de oven. Rooster ondertussen de pijnboompitjes zodat deze een licht aangebrand uiterlijk krijgen en meng alles door elkaar, voeg eventueel als garnering nog wat extra kokos toe.

    Heeerlijk met gebakken aardappeltjes en kip! Lekker zomers en toch met een winterse warme touch. Weer eens wat anders! 🙂

Speak Your Mind

*