Witte koolsalade

Witte koolsalade

De meeste mensen eten koolsalade alleen in de zomer tijdens een barbecue. Niet zo gek natuurlijk, want de frisse en licht kruidige smaak van rauwe witte kool past perfect bij gegrild vlees. Maar witte kool kun je voor nog veel meer lekkere gerechten gebruiken. Ik koop daarom altijd een verse hele kool. Spotgoedkoop en je haalt er ongelofelijk veel vanaf. De helft van de witte kool schaaf ik en vries ik in voor bami, nasi of andere lekkere roerbakgerechten en een gedeelte van de kool gebruik ik voor deze witte koolsalade. Heerlijk bij de lunch met een knapperige kaastosti, een broodje (zelfgemaakte) shoarma, of natuurlijk gewoon om zo te eten.

Ingrediënten

  • 1/4 witte kool, flinterdun geschaafd
  • 1/2 rode ui, flinterdun geschaafd
  • 2 el mayonaise
  • 2 el karnemelk
  • 2 el witte balsamico-, of wijnazijn
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl suiker
  • zout en peper uit de molen

DSC_4060_714x600

Bereiding
Meng de witte kool en rode ui in een kom goed door elkaar. Klop de overige ingrediënten (behalve de zout en peper) tot een gladde dressing en giet dit over de koolsalade.

DSC_4077_800x549

Breng op smaak met zout en peper. Dek de kom af met vershoudfolie en laat minimaal een uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Witte koolsalade

Eet smakelijk!

Comments

  1. Het lijkt er erg lekker uit te zien en wil het vast gaan maken.
    Maar, kan je de karnemelk door iets anders vervangen?
    Misschien gewone melk met nog iets toegevoegd?
    Hier vind je niet zo makkelijk karnemelk.
    Alvast bedankt!

  2. Deze blijft! Wat past deze salade lekker bij een broodje shoarma!

  3. Deze koolsalade kan ik echt iedereen aanbevelen, zo lekker!

  4. Ziet er goed uit? Vraagje over de overige helft van de witte kool die je invriest, blancheer je deze eerst nog?

  5. claudia says:

    heb vandaag zuurkool ingelegd, nog n restje witte kool over, genoeg voor dit recept. fijn weekend.

Speak Your Mind

*