Woknoedels met paksoi en garnalen

Woknoedels met paksoi en garnalen

Dit is een razendsnel te maken wokgerecht waar je nooit genoeg van krijgt! Je zet deze woknoedels met paksoi en garnalen binnen 15 minuten op tafel. Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar mocht je toch nog wat noedels overhouden, dan neem je ze de volgende dag koud mee naar je werk als lunch. Absoluut verrukkelijk!

Hoofdgerecht – 4 personen – 15 minuten

Ingrediënten
Pak woknoedels à 450 gram
400 g rauwe garnalen, gepeld en drooggedept
1 paksoi, grondig gewassen, drooggedept en in stukken gesneden
1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in smalle repen gesneden
1 rode ui, gepeld en in halve ringen gesneden
Handvol taugé
1 teen knoflook, fijngehakt
4 el oestersaus
2 el Japanse sojasaus
1 el rijstazijn
Sesamolie + arachideolie of zonnebloemolie
2 el sesamzaad, licht geroosterd
Eventueel wat vers gehakte koriander om te bestrooien

DSC_5784_800x534

Verder nodig
Wokpan, grote kookpan, zeef

Bereiding
Breng een grote pan met water aan de kook en bereid de woknoedels volgens de omschrijving op het pak. Giet de noedels af in een zeef, spoel goed af met koud water en laat ze uitlekken.

Verhit de wok op hoog vuur met wat arachideolie en een klein beetje sesamolie. Wok eerst de paprika, knoflook en rode ui enkele seconden,

DSC_5789_800x536

gevolgd door de paksoi.

DSC_5792_800x536

Voeg als de paksoi iets begint te slinken de garnalen toe en roerbak kort verder totdat de garnalen bijna gaar zijn.

DSC_5794_800x536 DSC_5797_800x536

Zet het vuur wat zachter en voeg de woknoedels, taugé, oestersaus, sojasaus, rijstazijn en een eetlepel sesamolie toe en roerbak verder totdat de noedels door en door warm zijn. Bestrooi het gerecht met sesamzaad en eventueel vers gehakte koriander.

Woknoedels met paksoi en garnalen

Eet smakelijk!

Comments

  1. Was heerlijk en zo gemaakt!

Speak Your Mind

*