Wortels met sinaasappel-honingglazuur

Een heerlijk en feestelijk bijgerecht zijn deze wortels met sinaasappel-honingglazuur. Ze zijn makkelijk om klaar te maken en iedereen is er dol op!

Ingrediënten voor 3-4 personen
3 grote of 6 kleine wortels
1 sinaasappel, alleen het sap
honing
olijfolie + klontje roomboter
klein handje vers gehakte peterselie
keukenzout

DSC_3555_800x536

Verder nodig
kookpan met deksel, koekenpan, dunschiller

Bereiding
Schil grote, dikke wortels met een dunschiller of schrap kleinere bospeentjes. Snijd de wortels in schuine middelgrote stukken, en kook ze in lichtgezouten water 3 minuten of totdat ze beetgaar zijn.

DSC_3586_800x536

Giet ze af en spoel ze na met koud water om verdere garing te stoppen. Laat ze uitlekken.

DSC_3588_800x536

Verhit de koekenpan met wat olie en voeg de wortels toe. Bak kort even aan en blus dan af met het sinaasappelsap en een flinke scheut honing.

DSC_3602_800x536

Laat dit rustig inkoken totdat het vocht bijna verdampt is. Schud zo nu en dan de wortels even om. Voeg op het laatst de roomboter en peterselie toe en schud alles nog een keertje om zodat de wortels mooi gaan glazen.

Wortels met sinaasappel-honingglazuur

Wij serveerden er verder feestelijke ovenaardappels en malse beenham bij. Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*