Speels & Smakelijk: yoghurtijsjes met siroop- en koekjesswirl

Speels & Smakelijk: yoghurtijsjes met siroop- en koekjesswirl

Hangopijsjes was een passende naam geweest voor dit recept, maar dat klinkt zo duister.

Deze yoghurtijsjes sprankelen juist van levendigheid! Ze zijn gemaakt van uitgelekte yoghurt — lees: hangop — en krijgen daardoor een heerlijk volle en romige smaak. De swirl van grenadinesiroop (alleen al die woorden stemmen me vrolijk!) en verkruimelde koekjes maken van deze yoghurtijsjes een stel uitbundige bengels – op en top speels en smakelijk!

Ingrediënten voor 6 ijsjes

  • 1 liter griekse yoghurt
  • 1 à 2 el fijne suiker
  • Grenadinesiroop, of voor een gezondere variant zelfgemaakte vruchtenpuree zonder suiker
  • 3 koekjes naar keuze

Verder nodig
IJslollyvormpjes, zeef, schone theedoek

Bereiding
Bekleed de zeef met een theedoek en schep de yoghurt erin. Zet de zeef bovenop een kom en draai de theedoek dicht. Zet de kom in de koelkast en laat de yoghurt een nacht uitlekken. Je hebt dan hangop.

Verkruimel de koekkruimels. Roer de uitgelekte yoghurt los met de suiker en vul de ijslollyvormpjes ermee, niet helemaal vol. Schenk er een scheut grenadinesiroop bij en voeg wat koekkruimels toe en roer dit met een roerstaafje door de yoghurt. Roer niet te lang, zodat je een mooie swirl door de yoghurt krijgt. Eindig met een laagje yoghurt, zodat de vormpjes helemaal gevuld zijn.

Zet de deksels op de ijsjes en laat opstijven in de diepvries, het liefst een hele nacht.

Speels & Smakelijk: yoghurtijsjes met siroop- en koekjesswirl Speels & Smakelijk: yoghurtijsjes met siroop- en koekjesswirl

Tip

IJsjes zijn vaak lastig uit de vorm te krijgen. Gelukkig ontdekte ik een handig foefje: houd de ijsvorm kort onder de warme kraan, totdat je ze los kunt trekken. Zet ze daarna weer terug in de vorm en in de diepvries. De volgende keer kun je de ijsjes gemakkelijk uit de vorm trekken.

Speak Your Mind

*