Yoghurtkoek met pompoen van Lya

Dit keer eens een totaal ander recept met pompoen, namelijk yoghurtkoek met potimarron of sweet mama (pompoensoorten) die ik ingezonden kreeg van Lya. Zo zie je maar weer dat je met pompoen veel meer kunt dan er soep van maken of roosteren in de oven. Tevens heeft Lya met het inzenden van dit bijzondere recept een mooi kookboek gewonnen, ‘Matt Preston’s 100 beste recepten’. Wil jij ook kans maken op een leuke presentjes? Kijk dan hier voor de voorwaarden. Het woord is aan Lya:!–more–>

Het is nog pompoenentijd. Ik had hier via het pompoenenfeest op school van de kleinkinderen een pompoen voor 1 euro en een recept.

Ingrediënten voor 2 cakes
1/2 liter bulgaarse yoghurt, als het beslag te droog is een scheutje meer
400 gram bruine basterdsuiker
2 tl kaneel
200 gram geraspte kokos
1 potimarron of sweet mama, geschild en zeer fijn geraspt*
450 gr studentenhaver (grote noten in stukken breken)
500 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd

pompoencake 001_800x600

*Ik ben gaan zoeken en het komt ongeveer uit op een 1/2 pond per cake dus voor twee cakes, één pond (je kunt ook pompoenpuree uit blik gebruiken).

Bereiding
Meng de yoghurt, suiker, kaneel, kokos, pompoen en studentenhaver door elkaar. Het bakmeel erdoor heen doen en verdelen over twee cakevormen.

pompoencake 006_800x600Yoghurtkoek met pompoen van Lya

Iets onder het midden in een voorverwarmde oven van 175 graden ca. 1 uur bakken. ik heb ze iets langer gebakken. Dit is geen cake zoals je zou verwachten, voor mij hield hij het midden tussen een kruidkoek en mueslibrood.

Yoghurtkoek met pompoen van Lya

Ik heb het gegeten met boter en pittige kaas.

Groetjes Lya

Heb jij ook een lekker of bijzonder recept met pompoen? Of een ander recept dat je graag met ons wilt delen? Stuur dan een mail met het recept én leuke foto naar info@keukenliefde.nl en je ziet jouw recept binnenkort hier terug op keukenliefde!

Speak Your Mind

*