Zalm uit de oven met krokante peterseliekorst

Een simpel maar ontzettend lekker gerecht is deze zalmfilet met knapperige peterselie-broodkruimkorst uit de oven. Om optimaal van dit gerecht te kunnen genieten is het belangrijk de zalm niet te lang te bakken. Niets is namelijk erger dan een stuk droge vis!

Hoofdgerecht voor 3 personen

Ingrediënten

  • 3 stukken zalmfilet
  • 1 witte bol, van een dag oud of ca. 45-60 minuten drogen in de oven op 100 graden.
  • Paar takjes verse peterselie
  • 1 knoflookteentje
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper

Verder nodig
Keukenmachine

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Maal het broodje, de knoflookteen en peterselie fijn in de keukenmachine. Doe in een kom en meng met 1 à 2 eetlepels olijfolie, zodat er een smeuïg mengsel ontstaat.

DSC_6644_800x536

Breng op smaak met wat zout en peper. Bestrooi de zalm aan beide kanten met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie. Om ervoor te zorgen dat de dunnere stukken zalm straks in de oven niet te droog worden kun je ze een keer omklappen en vastzetten met een houten prikker.

DSC_6651_800x536

Vet lichtjes een ovenschaal in en leg de zalm erin. Verdeel het peterseliekruim erover en druk lichtjes aan.

DSC_6653_800x536

Bak de zalm ongeveer 15 minuten in de oven. De zalm moet nog glanzend en net niet helemaal gaar zijn van binnen anders wordt hij te droog! Lekker met geglaceerde gemberwortels en broccoli.

Zalm uit de oven met krokante peterseliekorst

Zalm uit de oven met krokante peterseliekorst

Eet smakelijk!

Tip

Meng voor een fris accent ook nog wat geraspte citroenschil door het broodkruim.

Comments

  1. Hoi,

    Op de tweede foto staat ook een ei, die wordt toch niet gebruikt in het gerecht?

    Gr, Marcel

  2. Lya van Gelder-Verbrugh says:

    deze ga ik zeker maken.
    Heb het wel gemaakt met roomkaas
    broodkruim en bieslook en geraspte
    citroenschil.

Speak Your Mind

*