Zalm in zoutkorst

Hoewel dit gerecht er spectaculair uitziet, is het beslist niet moeilijk om te maken. Integendeel zelfs! Grote stukken zalmfilet worden gevuld met citroen en verse kruiden en vervolgens royaal bedekt met een mengsel van zeezout en eiwit, dat tijdens het bakken een hard deeg om de zalm heen vormt. Deze harde korst geeft geen zoute smaak af aan de zalm, maar zorgt er wel voor dat de zalm niet kan uitdrogen en ongelofelijk sappig blijft!

Deze zalm in zoutkorst is bijzonder geschikt om te maken voor een grote groep mensen tijdens een diner. Je kunt de zalm van tevoren al vullen en klaarzetten en op het laatste moment alleen nog maar in de oven te schuiven.

Hoofdgerecht – 6-8 personen – 10 minuten + 18 minuten oventijd

Ingrediënten
2 evengrote stukken zalm à 800 gram met vel
3 kg grof zeezout
8 eiwitten
Gemengde verse kruiden, grof gehakt (peterselie, dille, basilicum, tijm)
1 citroen, in dunne plakjes gesneden

_DSC4175_800x534

Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden. Hak de kruiden grof, was de citroen en snijd in dunne plakjes. Meng in een grote schaal het zeezout met de eiwitten.

Bekleed een bakblik met een laag zout en leg een zalmzijde (velkant naar beneden) op het zout. Beleg met de kruiden en plakjes citroen en leg het andere stuk zalm erbovenop. Bedek de vis helemaal met het overige zeezout.

Bak de zalm 18 minuten in de oven. Haal de vis uit de oven en laat hem nog ongeveer 10 minuten rusten onder de zoutkorst.

Breek en verwijder de korst (aan tafel) en snijd de vis in plakken. Het vel kan je heel makkelijk van de zalm aftrekken.

Zalm in zoutkorst

Serveer met zelfgemaakte aioli en een feestelijk groentefestijn!

Zalm in zoutkorst

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*